Foto: Publicitātes foto

Latvijas motosportists Pauls Jonass no "Gas Gas" komandas svētdien, 18. jūlijā, ieņēma septīto vietu pasaules motokrosa čempionāta ceturtā posma – Nīderlandes "Grand Prix" – prestižākās MXGP klases pirmajā braucienā.

Vispirms svētdien tika aizvadīts kvalifikācijas brauciens, kurā Jonass uzrādīja septīto labāko rezultātu, bet ātrākais bija nīderlandietis Džefrijs Herlingss.

Startā pirmais aizbrauca francūzis Romēns Febvrs, taču pirmajā aplī par līderi kļuva mājinieks Glens Koldenhofs, kamēr Jonass bija sestais, turpinājumā latvietim ātri zaudējot divas pozīcijas. Astotajā aplī Febvrs zaudēja otro pozīciju, ko aizņēma slovēnis Tims Gajsers, kamēr Jonass pēc paviesošanās septītajā pozīcijā atkrita atpakaļ uz astoto. Vēlāk Febvrs atgriezās otrajā vietā un mina uz papēžiem Koldenhofam, tāpat cīņā par pirmo vietu iesaistījās Herlingss, kurš apsteidza francūzi, tādējādi līderu duetu veidoja Nīderlandes motosportisti.

Minūti un divus apļus pirms beigām Herlingss pārņēma līderpozīciju, kamēr Gajsers atgriezās pirmajā trijniekā, apsteidzot kļūdu pieļāvušo Febvru. Pirmajā trijniekā finišēja Herlingss, Koldenhofs un Gajsers, bet Jonass finišēja septītais pēc itāļa Antonio Kairoli neveiksmes pēdējā aplī.

Otrais brauciens sāksies pulksten 17 pēc Latvijas laika.

Sezonas pirmajā posmā Krievijā Jonass bija trešais otrajā braucienā un summā ieņēma astoto vietu, bet nākamajos divos etapos Lielbritānijā un Itālijā bija sestais.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31. vietā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 19 posmi. Sezonas noslēgums plānots 5. decembrī Indonēzijā, bet septītais posms 8. augustā paredzēts Latvijas trasē Ķegumā.

Nīderlandē šajā nedēļas nogalē norisinājās arī Eiropas čempionāta otrais posms 250 kubikcentimetru klasē (EMX250). Mairis Pumpurs kvalificējās finālbraucieniem, kuros ieņēma 31. un 28. vietu, paliekot bez punktiem, bet Edvards Bidzāns nepārvarēja kvalifikācijas barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!