Kārlis Sabulis no "MX Moduls" komandas svētdien noslēdzošajā Latvijas motokrosa čempionāta (LČ) posmā Cēsīs abu braucienu summā finišēja pirmajā vietā un izcīnīja čempiona titulu MX1 klasē, informēja komanda.

Sabulis Latvijas čempionāta sezonu iesāka ļoti pārliecinoši, uzvarot pirmajos trīs posmos, taču divi kritieni un 2. vieta Alojā sabojāja viņa perfekto sezonu. Neskatoties uz šo nosacīto neveiksmi, viņš sezonu turpināja droši, līdz nodrošināja čempionu titulu.

"Sezona iesākās labi, bet ne ar pilnu jaudu. Uzzinot, ka es esmu Nāciju izlases kandidāts, sāku gatavoties Kaspara Stupeļa pavadībā. Kopā ar viņu trenējos kopš jūnija. Tad arī sāku justies stiprāks, uzlabojās mans sniegums. Četros no pieciem Latvijas čempionāta posmiem izcīnīju uzvaru, vienā posmā biju otrais. Finālā arī izcīnīts Latvijas čempiona tituls MX1 klasē," komandas preses dienestam stāstīja Sabulis.

Kārlis Sabulis pārstāvēs Latvijas izlasi motokrosa olimpiskajās spēlēs jeb Nāciju kausā motokrosā, kas šogad notiks Amerikas Savienotajās Valstīs 24. un 25. septembrī.

"MX Moduls" valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons priecājās, ka Sabulis šajā sezonā parādījis stabilu sniegumu. Sekojot līdzi viņa darbam daudzu gadu garumā, var redzēt, ka Sabulis ir pieaudzis, darbs kļuvis apzinātāks, mērķtiecīgāks. Esmu gandarīts gan par viņa rezultātu, gan pašu sniegumu visas sezonas garumā. Likumsakarīgi, ka Kārlis jau ceturto reizi pārstāvēs Latviju Nāciju kausā motokrosā. Esmu apmierināts arī ar pārējo sportistu darbu. Galvenais strādāt un sasniegt savus mērķus. Kopā mēs to paveicām – "MX Moduls" čempioni klubu ieskaitē," teica Martinsons.

Latvijas čempionāta MX1 klases kopvērtējumā otrajā vietā ierindojās Tomass Šileika, trešo vietu izcīnīja lietuvietis Nojs Gaisjūns.

Latvijas čempionātā MX2 klasē par čempionu kļuvs Toms Macuks, kurš sezonas noslēguma posmā piekāpās Kārlim Albertam Reišulim. Kopvērtējumā otrajā vietā ierindojās Edvards Bidzāns, bet lietuvietis Mackonis bija trešais. Cēsu posma uzvarētājs Reišulis kopvērtējumā ieņēma piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!