Foto: Publicitātes foto

Latvijas motobraucējs Matīss Karro svētdien izcīnīja 12.vietu Lielbritānijā notikušajā pasaules čempionāta motokrosā astotajā posmā prestižākajā MXGP klasē.

Pirmajā braucienā "Wilvo Forkrent KTM" komandu pārstāvošai Karro ierindojās 16.vietā, uzvarētājam Antonio Kairoli no Itālijas zaudējot minūti un 44,471 sekundi, bet otrajā braucienā viņš bija daudz sekmīgāks, izcīnot astoto vietu uzvarētājam Klementam Dezālam no Beļģijas piekāpjoties par 59,449 sekundēm.

Kopvērtējumā latvietis tika pie 18 punktiem, kas šajā posmā viņam ļāva ieņemt 12.vietu. Savukārt uzvaru ar 47 punktiem svinēja septiņkārtējais pasaules čempions Kairoli.

Vēl viens latvietis Augusts Justs ("Latvia Husqvarna Racing") pēc neveiksmīga sezonas sākuma šajā posmā nepiedalījās.

Savukārt MX2 klasē Roberts Justs ("Latvia Husqvarna Racing") pirmajā braucienā ieņēma 21.vietu, bet otrajā braucienā pakāpās uz 17.pozīciju, kas ar četriem punktiem viņam posmā deva 19.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderis ar 351 punktu ir Kairoli, bet Karro ar 93 punktiem ieņem 18.vietu, kamēr A.Justs ticis pie desmit punktiem un ir 30.pozīcijā.

Tikmēr MX2 klases kopvērtējumā R.Justs ar 41 punktu ieņem 24.vietu, kamēr vienā posmā startējušais Pauls Jonass ir 28.pozīcijā ar deviņiem punktiem.
Sezona līdz septembrim risināsies 18 posmu garumā. Pēc sezonas septembra beigās Ķeguma trasē "Zelta zirgs" risināsies prestižais pasaules Nāciju kauss motokrosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!