Kimi Raikonens jau šo trešdien Spānijas trasē "Motorland Aragon" aizvadīs testus ar "Peugeot 908″ – franču auto ražotāja Lemānas sacīkšu prototipu.

Pēc visa spriežot šie testi varētu būt sākums Raikonena karjerai Lemānas 24 stundu sacīkstēs un iespējamai debijai jau nākamajā gadā. Tomēr vispirms "Peugeot" vēlas novērtēt somu pilota ātrumu pie sava sacīkšu auto stūres.

Pats Raikonens ne reizi vien ir atzinis, ka vēlas piedalīties slavenākajā diennakts sacīkšu braucienā, tomēr vispirms būtu vajadzīga nopietna gatavošanās: testi un mazāka mēroga sacīkstes.

"Būtu lieliski startēt Lemānā," paziņoja Raikonens somu avīzei "Turun Sanomat". "Taču pirms vajag aizvadīt pāris sacīkstes kā testus. Būs diezgan grūti saskaņot visus kalendārus un grafikus."

Nevar aizmirst, ka Raikonens aizvada otro sezonu WRC čempionātā, kur iepriekšējās nedēļas nogalē Vācijas rallijā soms izcīnīja savu labāko rezultātu šogad – 6.vietu.

Savukārt "Peugeot" kompānija jau iepriekš ir pamanījusies savai Lemānas programmai pievilināt pilotus ar skaļiem uzvārdiem: septiņkārtējais WRC čempions Sebastians Lēbs un 1997.gada F1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs ir skaļākie no tiem. Arī šobrīd viena no "Peugeot" ekipāžām sastāv no bijušajiem F1 pilotiem: Entonijs Deividsons, Marks Žene un Alekss Vurcs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!