Foto: AP/Scanpix/LETA

Alekss Rins svētdien pēdējā aplī izrāva uzvaru motošosejas pasaules čempionāta 18. posma - Austrālijas "Grand Prix" - prestižākās "MotoGP" klases sacensībās, kamēr Frančesko Banjaja pēc Fabio Kvartararo kārtējā kritiena kļuva par kopvērtējuma līderi.

Divus posmus līdz sezonas beigām itālis Banjaja tuvāko sekotāju Kvartararo apsteidz par 14 punktiem.

Sacensību noslēdzošajā fāzē vadībā bija Banjaja ("Ducati Lenovo"), taču pēdējā aplī viņu apsteidza kā Rins ("Suzuki Ecstar"), tā arī Marks Markess ("Repsol Honda"), itālim finišā piekāpjoties abiem spāņiem.

Kvartararo ("Monster Energy Yamaha"), kurš pirms šī posma par nieka diviem punktiem apsteidza Banjaju, vispirms pieļāva kļūdu, kas viņu atmeta uz brauciena beigām, bet vēlāk piedzīvoja kritienu, kā dēļ francūzis izstājās no sacīkstēm un trešajā no pēdējiem četriem posmiem palika bez punktiem.

Mājinieku favorīts Džeks Millers ("Ducati Lenovo") nespēja iepriecināt sanākušo publiku, jo spāņa Aleksa Markesa ("LRC Honda") izraisītās sadursmes dēļ austrālietis bija spiests izstāties. Tiesa, pie viena punkta tika cits mājinieks Remī Gārdners ("Tech3 KTM").

Kopvērtējuma trešās pozīcijas īpašnieks Aleišs Espargaro ("Aprilia") finišēja devītais.

Pēc 18 no 20 posmiem kopvērtējumā pirmo vietu ar 233 punktiem ieņem Banjaja, 219 punktus sakrājis Kvartararo, bet 206 punkti ir Espargaro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!