Foto: Publicitātes foto

"AvtoVAZ" rūpnīcas komanda "Lada Sport Rosneft" izziņojusi savus plānos šī gada sezonai un prezentējusi modernizēto "Lada Vesta TCR" sacīkšu automobiļa versiju autošosejas sacensībām.

"Lada Vesta TCR" automobilī līdzšinējais divlitru turbopūtes "Renault F4RT" motoru, kam ir čuguna cilindru bolks, nomainīts ar daudz modernāku un vieglāku agregātu – "Renault M5P" dzinēju ar 1,8 litru darba tilpumu, alumīnija cilindru bloku un degvielas tiešo iesmidzināšanas sistēmu. Motors sajūgts ar "Sadev" sekvenciālo pārnesumkārbu.

Motors "Lada Vesta TCR" spēkratam ir pielāgots sadarbībā ar "Renault Sport" nodaļu. Jaunais dzinējs attīsta 350 zirgspēku jaudu. Pārveidota arī balstiekārtas konstrukcija, būtiski uzlabojot aizmugurējo piekari, uzstādot modernākus "Ohlins" amortizatorus un spēcīgākas bremzes.

No iepriekšējās "Lada Vesta TCR" versijas bez izmaiņām palicis tikai cauruļu drošības rāmis, apgalvo "AvtoVAZ". Vizuāli modernizētais "Lada Vesta TCR" atšķiras ar jauna dizaina priekšējo buferi un gaisa tvērējiem motora pārsegā.

"Lada Vesta TCR" startēs Krievijas autošosejas čempionāta "Touring" ieskaitē, kur pirmais posms tiks aizvadīts 20. un 21. aprīlī, bet noslēdzošais – 7. un 8. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!