sestdien, 3. oktobrī, Biķernieku trasē norisināsies Latvijas drifta sezonas noslēgums. Pēdējās šīs sezonas drifta sacensībās uz starta Latvijas PRO drifta čempionātā un Latvijas drifta kausā stāsies vairāk nekā 60 dalībnieki, sola sacensību rīkotāji.

Sacensībām jau pieteikušies 64 sportisti no visām trim Baltijas valstīm, līdz ar to arī noslēdzošie Latvijas PRO drifta čempionāta un Latvijas drifta kausa posmi tiks aizvadīti starptautiskā gaisotnē.

Kausa "ProAm" klasei reģistrējušies trīs spēcīgi lietuviešu piloti, tāpat cīņās ar pilnu sparu ProAm klasē iesaistīsies arī vairāki zināmi sportisti, piemēram Eiropas rallija junioru vicečempions Ralfs Sirmacis, kurš jau pirms vairākiem gadiem ar panākumiem piedalījies vairākās drifta sacensībās. Tāpat dalībnieku sarakstā manāmi Kaspars Mamons un Valdis Kikusts, kuri pēdējos gadus pavadījuši drifta tiesnešu krēslos.

PRO klasē par Latvijas čempionu priekšlaicīgi jau kļuvis Ingus Jēkabsons, kurš savu šīs sezonas sniegumu kronēja ar uzvaru nesen notikušajā Ziemeļeiropas drifta čempionāta posmā. Gaidāms, ka Jēkabsons savu pirmo čempiona sezonu vēlēsies noslēgt uz augstas nots, iesaistoties par uzvaru arī šī gada noslēdzošajā Latvijas posmā. Viņam gan konkurenci noteikti centīsies sastādīt tādi PRO piloti kā čempiona brālis Ingemārs Jēkabsons un tikko kā par Ziemeļeiropas drifta vicečempionu kļuvušais Raivis Graudiņš.

Visneparedzamākā kopvērtējuma situācija ir Latvijas drifta kausa "Street" klasē, kurā par sezonas uzvarētāju vēl teorētiski var kļūt trīs braucēji – Edijs Lūkins, Jānis Ciedra un Matīss Krēsliņš. Lūkinam gan ir paprāvs punktu pārsvars, tāpat arī Ciedram un Krēsliņam jācenšas ne vien noķert Lūkinu, bet gan arī jāuzmanās no Pētera Burvja un Inta Bērziņa, kuri noteikti centīsies vēl ielauzties pirmajā kopvērtējuma trijniekā.

Sacensību pauzē ar riepu maiņas konkursu un mehāniķu skrējienu tiks noskaidrots gada labākā drifta mehāniķa titula ieguvējs.

Noslēdzošās šīs sezonas drifta sacensības Biķerniekos iesāksies jau piektdien, 2. oktobrī, ar treniņiem visas dienas garumā. Savukārt sacensību dienā, 3. oktobrī, oficiāli sacensības tiks atklātas 13:30 ar dalībnieku parādi, pēc kuras sekos PRO klases kvalifikācija un PRO, "Street" un "ProAm" klašu finālbraucieni. Skatītājiem ieeja Biķernieku trasē jau no pl. 9.40.

Biļetes iepriekšpārdošanā maksā 8 eiro. Trasē sacensību biļetes būs nedaudz dārgākas, kā arī būs iespēja iegādāties dalībnieku parka biļetes. Piektdien ieejas maksa uz treniņiem - 2 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!