Foto: Drive eO

Slaveno "Pikes Peak Hill Climb" sacensību dalībnieku sarakstā arī šogad ir Latvijas komandas pieteikums, taču Jāņa Horelikam vārdam pretī ir neparasts automobilis - "Tesla Roadster 360".

Kā portālam "Delfi" paskaidroja viens no "OSC" komandas inženieriem Kristaps Dambis, šobrīd notiek pēdējie sagatavošanas darbi pie "eOS PP02" automobiļa, ar kuru plašāk publika tiks iepazīstināta gaidāmajā prezentācijā. "Šogad zem šī koda slēpjas mūsu jaunākās tehnoloģijas, kas iebūvētas "Tesla Roadster" bāzes automobilī, un skaitlim 360 ir sava nozīme," saka Kristaps.

Jau gatavu automašīnas šasijas izmantošanu Latvijas komanda pamato ar to, ka vairāk uzmanības līdz ar to varēja veltīt sarežģītākajiem elementiem kā elektriskā piedziņa, un šajā jomā "eOS PP02" gaidāmi "daudzi jaunievedumi", kas varētu ierakstīt Latvijas vārdu sacensību vēsturē.

Kā zināms, pērn izcilā Latvijas sporta automašīnu inženiera un konstruktora Andra Dambja vadītā komanda ar elektrisko prototipu "eOS PP01" debitēja slavenajā Paikspīkas sacensībās. Uzrādot atzīstamus rezultātus treniņbraucienos un lieliskus starpfiniša rezultātus sacīkstē, Jāņa Horelika pilotētais auto piedzīvoja avāriju, taču Dambis ar komandu uzreiz apsolīja atgriezties Amerikā šogad.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!