Foto: Publicitātes foto
Latvijas pilots Ņikita Lijcs aizvadītajā nedēļas nogalē Somijas pilsētā Kotkā uzsāka pasaules čempionātu ātrumlaivām "Formula 4" klasē, pēc pirmajiem diviem posmiem kopvērtējumā ieņemot ceturto vietu, informēja sportista pārstāvji.

Jau brīvo treniņu laikā Lijcs uzstādīja labāko laiku, un arī kvalifikāciju viņš uzsāka daudzsološi. Viņš sīvi spēkojās ar Somijas braucēju Tuku Lehtonenu un iekļuva TOP 6 pilotu pulkā, kurā arī Latvijas sportists triumfēja. Lijcs sacensībās startēja no pirmās starta pozīcijas un visu distances laiku kontrolēja notikumus un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Lijcs uzreiz pēc finiša pauda milzu pateicību savai komandai un radio cilvēkam par profesionālu darbu visas dienas laikā.

''Bija ļoti grūti, bet mēs to izdarījām! Esmu ļoti priecīgs un lepns par savu komandu,'' emocijās dalījās Latvijas sportists.

Pasaules čempionāta otrais posms, kas norisinājās turpat, iesākās ar brāzmainu vēju un intensīvu lietu. Brīvo treniņu laikā Latvijas sportists uzrādīja stabili labāko laiku un noteica toni turpmākajiem dienas notikumiem. Lijcs pirmajā un otrajā kvalifikācijā uzrādīja absolūti labāko laiku, bet trešajā kvalifikācijas braucienā par pāris sekundes simtdaļām piekāpās Somijas pilotam. Sacensības Lijcs uzsāka no otrās starta vietas.

Starts Lijcam izdevās, un viņš ar Lehtonenu borts bortā devās pirmajā pagrienā. Trešajā līkumā notika neliela sadursme, kas Latvijas sportista laivu praktiski apstādināja un lika uzsākt sacensības no pēdējās pozīcijas distancē. Lijcs cīnījās visiem spēkiem un drīz pietuvojās 3. vietai, taču cīņas karstumā viņš pārkāpa noteikumus, un Starptautiskā Ūdens Motosporta federācijas tiesnesis lēma piešķirt vienu soda apli, kā rezultātā Lijcs finišēja astotais.

Formulas ātrumlaivu klases kopvērtējumā pēc diviem pasaules čempionāta posmiem Lijcs ieņem trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!