Foto: AP/Scanpix

Latvijas Automobiļu federācija (LAF) izvirzījusi Beati Klipu dalībai FIA jauno braucēju atlases konkursā "FIA Young Driver Excellence Academy", vēsta federācijas mājas lapa.

Oktobra beigās Beate dosies uz Nīderlandi piedalīties treniņu un atlases pasākumā.

FIA jauno braucēju akadēmija ir paredzēta sportistiem vecumā līdz 23 gadiem, kuri atrodas savas autosportista karjeras sākuma punktā un kurus attiecīgā nacionālā sporta federācija – šajā gadījumā LAF – atzīst par daudzsološiem sportistiem nākotnē. Lai arī galvenā vadlīnija akadēmijas darbā ir sportista sasniegumi un fiziskā sagatavotība, FIA Institūts, kas pārrauga FIA akadēmiju, vēlas veidot jaunos autosportistus arī kā drošas braukšanas vēstnešus sabiedrībā.

Beate Klipa, kura autosportā debitēja 2012. gadā folkreisā un Latvijas autokrosa čempionātā, šogad izcīnīja Latvijas un Baltijas autokrosa čempiones titulu B600 bagiju klasē. Šī ir pirmā reize Latvijas autokrosa vēsturē, kad par nacionālo čempioni ir kļuvusi sieviešu kārtas pilote. Klipa arī aktīvi piedalījusies dažādās ārpus sacensību aktivitātēs – pretendējusi uz iekļūšanu "OKartes Autosporta Akadēmijas" labāko pulkā, cīnījusies par LMT Autosporta Akadēmijas balvu, bet šogad azartiski darbojas arī LAF Junioru Akadēmijas rindās.

LAF apsvēra arī citas jauno sportistu kandidatūras darbam "FIA Young Driver Excellence Academy" - sākotnējo nomināciju saņēma viens no pēdējo gadu talantīgākajiem Latvijas autošosejas braucējiem Konstantīns Calko. Taču sportists nevar apmeklēt akadēmijas pasākumus, jo tie sakrīt ar "Radical" čempionāta sacensībām, kurās startē Calko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!