Foto: Publicitātes foto

Franču autoražotāji "Citroen" ir atklājuši, ar kādu automašīnu nākamā gada pasaules salonmašīnu čempionātā (WTCC) startēs Sebastjens Lēbs - tas būs "Citroen C-Elysee", informē komandas preses dienests.

"Citroen C-Elysee WTCC" būs pirmā automašīna, kas uzbūvēta atbilstoši jaunākajiem FIA tehniskajiem noteikumiem, kas uz šo čempionātu attieksies nākamgad.

"Citroen C-Elysee" sedans pasaules tirgū ienāca tikai šogad, taču jau tagad ir ieguvis plašu interesi, par 30% pārsniedzot paredzētos pārdošanas apjomus.

"Izvēloties "C-Elysee" startam WTCC, mēs skaidri parādām savu attieksmi pret autosportu kā aktīvu komerciālās attīstības bāzi," norāda "Citroen" izpilddirektors Frederiks Banzē. "WTCC posmi noris Latīņamerikā, Marokā, Ķīnā un Krievijā, kas ir mums svarīgi tirgi, sacensību kalendārs ir globāls, un mums tā būs liela priekšrocība - parādīt "C-Elysee" plašajai un aizrautīgajai autosporta fanu auditorijai."

Priekšpiedziņas "C-Elysee WTCC" automašīna būs aprīkota ar 1,6 litru tiešās iesmidzināšanas turbodzinēju, kādu šobrīd izmanto "Citroen DS3 WRC" mašīnās pasaules rallija čempionātā. Tā maksimālā jauda būs 380 ZS (400 Nm).

Jau šobrīd "Citroen Racing" motoru sporta kompānija ir uzsākusi "Citroen C-Elysee WTCC" testus, bet plašākai publikai automobilis tiks atrādīts Frankfurtes starptautiskajā autoizstādē.

Kā ziņojām, deviņkārtējais WRC čempions Sebastjens Lēbs nākamsezon pievienosies WTCC čempionātam kopā ar "Citroen" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!