Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francūzis Sebastjans Lēbs piektdien uzvarēja rallijreida "Dakara" 12.posmā vieglo automašīnu sacensībās, kamēr motociklu klasē uzvaru svinēja Čīles motosportists Hosē Ignasio Florimo.

Vieglo automašīnu konkurencē piekto uzvaru pēc kārtas un sesto šā gada rallijreidā svinēja Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme"), kurš 185 ātrumposmu kilometrus veica stundā 56 minūtēs un 21 sekundē.

Viņš par trim minūtēm un 19 sekundēm apsteidza Zviedrijas autosportistu Matīasu Ēkstremu ("Audi") un par trim minūtēm un 31 sekundi - kopvērtējuma līderi katarieti Naseru Al-Atiju ("Toyota Gazoo").

Kopvērtējumā pārliecinošu vadību saglabā Al-Atija, bet uz otro vietu pakāpies Lēbs, kurš līderim zaudē stundu un 27 minūtes un desmit sekundes.

Līdzšinējais otrās vietas īpašnieks brazīlietis Lukass Moraess ("Overdrive") katarietim, kurš tuvojas savam piektajam "Dakaras" uzvarētāja titulam, zaudē stundu 29 minūtes un 11 sekundes.

Florimo ("Honda") finišēja pēc stundas 57 minūtēm un 27 sekundēm, par 49 sekundēm apsteidzot austrālieti Denielu Sendersu ("GasGas") un par minūti un 58 sekundēm - Sendersa tautieti Tobiju Praisu (KTM).

Kopvērtējumā vadību ieguvis Praiss, kurš līdzšinējo līderi "Husqvarna" braucēju Skaileru Hovsu no ASV, kurš ceturtdien finišēja sestais, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 54 sekundes, apsteidz par 28 sekundēm.

Trešais, Praisam zaudējot divas minūtes un 40 sekundes, ir argentīnietis Kevins Benavidess (KTM).

Šī gada rallijreidā "Dakara" ieplānoti 8549 kilometri 15 sacīkšu dienu laikā, ieskaitot četru dienu braukšanu pa vēl neizpētītām Rub el-Hāli jeb Tukšā kvartāla tuksneša kāpām.

Ceļā Sarkanās jūras krastā 2022.gada pēdējā dienā devās aptuveni 790 motobraucēji, autobraucēji un stūrmaņi. Rallijreids finišēs Saūda Arābijas austrumu pilsētā Dammamā 15.janvārī.

"Dakaras" rallijreids norisinās 45.reizi, un ceturto reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Lielbritānijas motosportists Sems Sanderlends ("GasGas").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!