Foto: DELFI.lt

Lietuviešu rallija un rallijreida pilots Benedikts Vanags gatavojas savam trešajam Dakaras rallijam, kurā šogad startēs ar "Toyota Hilux" automobili, vēsta "delfi.lt".

Iepriekšējos divus gadus Vanags Dakarā brauca ar Latvijā būvētu "OSCar" automobili, kas tagad ir pārdots uz Mongoliju, un tā vietā par 400 tūkstošiem eiro iegādāts "Toyota Hilux" rallijreida auto, kas būvēts Beļģijā. Kopējais Dakaras rallija budžets Lietuvas ekipāžai būs apmēram 800 tūkstoši eiro. Kā norāda pilots, "Toyota Hilix" galvenais pārsvars pār iepriekšējo auto būs ātrums.

"Pirms gada nevarēju iedomāties, ka mūsu garāžā būs šāds automobilis," saka Vanags. "Dakarā uz starta būs 13 "Toyota Hilux", no kurām vairāk kā puse būs ar labāku specifikāciju, taču mums arī šis auto ir liels solis uz priekšu."


Lietuviešu "Toyota Hilux" aprīkota ar piecu litru V8 dzinēju ar 390 ZS lielu jaudu. Kas īpaši svarīgi Dakaras rallijam - mašīna aprīkota ar gaisa kondicionētāju, kas šajās sacensībās, kur temperatūra salonā var pārsniegt +50 grādus, ir visai būtiski. "OSCar" automašīnā šāda "ekstra" nebija pieejama.

Benedikta Vagana stūrmanis šajā Dakaras rallijā būs baltkrievs Andrejs Rudņickis, kurš startē ar Lietuvas licenci.

"Teorētiski mēs varam iekļūt TOP10, taču izcīnīto vietu redzēsim janvāra vidū," par savām izredzēm saka Vanags, kurš šogad Dakaras rallijā ierindojās 35.vietā.

Tuvāko mēnešu laikā jaunais automobilis tiks testēts un pielāgots, un 20.novembrī ar kuģi dosies uz Argentīnu. Dakaras rallija starta paredzēts 4.janvārī Buenosairesā, finišs - turpat 17.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!