Latvijas ūdens motorsportists Ņikita Lijcs pasaules čempionāta "Formula 4" (F-4) klasē pēdējā posmā Itālijas pilsētā Viveronē izcīnīja uzvaru divu braucienu summā, bet kopvērtējumā viņš sezonu pabeidza otrajā pozīcijā, informēja sportista pārstāvji.

Kvalifikāciju Lijcs uzsāka daudzsološi un līdz pašām beigām cīnījās ar Somijas braucēju Tuku Lehtonenu. Latvijas pārstāvis iekļuva labāko sešu pilotu grupā, kurā Lijcs uzrādīja vienādu apļa laiku ar Lehtonenu, kā rezultātā ieguva otro starta pozīciju.

Startējot no otrās vietas, Lijcs uzreiz izvirzijās vadībā un līdz pat sacensības beigām noturēja stabilu pirmo vietu.

Nākamajā dienā risinājās noslēdzošais pasaules čempionāta posms, un tas iesākās ar manāmu rosību, jo paralēli sacensībām, Viverones dabas aizstāvji bija ieradušies protestēt par ezera teritorijas izmantošanu. Pasākuma organizatoriem nācās sacensības vairākas reizes apturēt, lai sportistiem un ezera atpūtas baudītājiem nodrošinātu drošu vidi.

Jau brīvo treniņu laikā Lijcs uzrādīja stabilu sniegumu un prognozes liecināja, ka cīņa starp sīvākajiem konkurentiem – Lijcu un Lehtonenu – turpināsies. Kvalifikācijā Lijcs uzrādīja trešo labāko laiku.

Sacensībās asā cīņā Lijcs un Lehtonens devās pirmajā pagriezienā, kad otrās pozīcijas braucējs izmantoja asu manevru, nogriežot ceļu Latvijas sportistam. Lijcs paspēja izvairīties no sadursmes, bet zaudēja sportistam tik svarīgās sekundes. Sacensības bija spraigas, bet "tīras", un Latvijas sportists finišēja trešais.

Itālijas divu F-4 posmu summā Ņikita Lijcs ieņēma 1. vietu. Savukārt sezonas kopvērtējumā Lijcs kļuva par pieckārtējo pasaules vicečempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!