Foto: Foto: Romualds Rubenis

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda, noslēdzot komplektāciju nākamajai sezonai, panākusi vienošanos ar zviedru sportistu Kimu Nilsonu, vēsta klubs.

Bez Nilsona "Lokomotīves" sastāvā būs pašmāju spīdvejisti Maksims Bogdanovs un Ķasts Puodžuks, krievs Sergejs Logačovs, itālis Nikolass Kovati, kā arī somi Jūnass Kilmekorpi un Timo Lahti.

Iepriekšējā sezonā patlaban 26 gadus vecais Nilsons pārstāvēja Zviedrijas komandu Āvestas "Masarna" un vidēji braucienā tika pie 1,948 punktiem.

Nilsons karjeras laikā pārstāvējis komandas arī Polijā un Lielbritānijā. Tāpat viņa kontā ir viena sudraba un divas bronzas medaļas pasaules U-21 čempionāta komandu sacensībās.

Tikmēr "Lokomotīves" junioru komandā startēs Jevgeņijs Kostigovs, Dāvis Kurmis, Oļegs Mihailovs, Artjoms Trofimovs, Denis Zvorigins un Daniils Kolodinskis.

Komandu pēc sezonas beigām pameta Andžejs Ļebedevs, kurš noslēdzis līgumu ar Polijas ekstralīgas vienību Vroclavas "Sparta".

Bez Ļebedeva transfēru periodā no "Lokomotīves" aizgāja arī zviedrs Frēdriks Lindgrēns un austrālietis Deivijs Vots.

"Lokomotīve" otro gadu pēc kārtas kļuva par Polijas pēc spēka otrās jeb "Nice" līgas uzvarētāju, finālā divu cīņu summā ar trīs punktu pārsvaru pārspējot "Orzel" komandu.

Pēc noteikumiem "Nice" līgas uzvarētāji iegūst tiesības startēt nākamās sezonas Polijas ekstralīgā, tomēr "Lokomotīvei" tas tika liegts gan pērn, gan šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!