Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti ceturtdien Polijas pilsētas Tarnovas trekā piekāpās vietējai komandai "Unia", ciešot jau piekto neveiksmi šosezon.

"Lokomotīve" ar rezultātu 41:49 piekāpās "Unia", kas ir čempionāta trešā spēcīgākā komanda.

Daugavpiliešu rindās rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Vadims Tarasenko, par vienu mazāk nopelnīja Andrejs Kudrjašovs, Pontusam Aspgrenam astoņi punkti, bet vēl sešus pievienoja Francis Gusts. Pa diviem punktiem nopelnīja Oļegs Mihailovs un Jevgeņijs Kostigovs, bet Daniils Kolodinskis palika bešā.

Viesi jau pēc pirmā brauciena ieguva četru punktu pārsvaru (5:1), bet pēc trešā brauciena mājinieki jau bija vadībā ar 12:6. Visvairāk punktu – piecus – daugavpiliešiem izdevās nopelnīt sestajā un 11. braucienā, kad trasē devās Aspgrens. Sestajā braucienā ar viņu kopā startēja Kostigovs, bet 11. – Tarasenko.

Latvijas komandai uzvaru izdevās izcīnīt sestajā (5:1), astotajā (4:2) un 11. braucienā (5:1).

Pēc piecām sacensībām daugavpilieši bez izcīnītiem punktiem ieņem pēdējo astoto vietu līgā.

Jau ziņots, ka pirmajās cīņās "Lokomotīve" Lodzā ar 33:57 zaudēja Lodzas "KŽ Orzel", Daugavpilī ar 40:50 piekāpās Gdaņskas "Zdunek Wybrzeže" vienībai un Ostrovā Velkopolskā atzina "Arged Malesa TŽ Ostrovia" pārākkumu 41:49. Ceturtajā duelī mājās ar 39:51 zaudēts līdervienībai Toruņas "eWinner Apator".

Nākamās sacensības daugavpiliešiem paredzētas 9. augustā savā trekā pret Budgošas "Abramczyk", kas piecos dueļos iekrājusi divus punktus un atrodas pozīciju augstāk.

"Lokomotīve" 2019. gada sezonā Polijas pirmajā līgā finišēja sestajā vietā septiņu komandu konkurencē. Sezonu iepriekš "Lokomotīve" iekļuva Polijas otrās līgas pusfinālā, bet 2015. un 2016. gadā komanda triumfēja "Nice" čempionātā. Pēc noteikumiem "Nice" līgas uzvarētāji iegūst tiesības startēt ekstralīgā, tomēr "Lokomotīvei" tas abas reizes tika liegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!