Foto: Itar-Tass/Scanpix
Vitālijam Petrovam bija jāzaudē vieta Formulā 1, lai saprastu, ka ar naudu vien būs par maz, lai startētu šajā čempionātā, uzskata "Lotus" komandas īpašnieks Žerārs Lopezs.

Divas sezonas Petrovs startēja Lopezam piederošās "Renault" komandas sastāvā, taču negaidīti zaudēja iespēju turpināt braukt tajā arī šogad, kad savu nosaukumu vienība nomainījusi uz "Lotus". Lopezs skaidro, kāpēc tas ir labi.

"Radās tāda sajūta, ka viņš uzskata – ja turpināšu pludināt komandā sponsoru naudu, varēšu palikt tās sastāvā vēl piecus gadus," vācu izdevumam "Auto Motor und Sport" skaidro Lopezs. "Taču Formulā 1 lietas tā nedarbojas. Šeit ir smagi jāstrādā! Tādēļ uzskatu, ka Vitālijam bija nepieciešams elektrošoks. Vai viņš tagad gadu iepauzēs vai pievienosies citai komandai, atlaišana no "Renault" viņam katrā ziņā nāks tikai par labu."

Lopezs skaidro, ka līdzīgi 2009. gadā notika ar tolaik vēl ļoti jauniņo un nepieredzējušo Romēnu Grožānu, kurš tagad atgriezies komandas sastāvā: "Romēns bija līdzīgā situācijā kādā tagad atrodas Vitālijs. Viņam šķita, ka viss nokārtosies pats par sevi. Taču mēs viņu rūpīgi vērojām. Tagad sapratām, ka viņš ir pelnījis otru iespēju."

Tāpat Lopezs skaidro, kāpēc komandā nepalika Bruno Senna, kuram pērn radās iespēja uz daļu sezonas aizvietot Niku Haidfeldu: "Atceros, ka Indijā viņš devās uz startu 14. pozīcijā un bija labā noskaņojumā. Pie sevis nodomāju, ka tas nevar būt! Kad kvalifikācijā esi izcīnījis 14. pozīciju, vajag būt sarūgtinātam un domāt par to, kas ir nogājis greizi!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!