Foto: M-Sport

Pasaules rallija čempionāta (WRC) dalībnieki "M-Sport World Rally Team" ir beiguši sadarbību ar igauņu pilotu Otu Tanaku un britu Elfinu Evansu, kuri šo komandu pārstāvēja 2015. gada WRC sezonā, un parakstījuši līgumu ar pieredzējušo norvēģi Madsu Ostbergu un jauno francūzi Ēriku Kamilli, informē "M-Sport" preses dienests.

Mads Ostbergs šosezon kā "Citroen" rūpnīcas komandas braucējs WRC kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu. Kā zināms, franču autoražotāji 2016. gada WRC sezonu izlaidīs, tāpēc Ostbergs bija palicis bez darbavietas, iekams "M-Sport" viņu uzaicināja pie sevis.

"Ir patīkami atgriezties "M-Sport", kurā esmu guvis labus panākumus," saka norvēģu pilots, kurš britu komandu pārstāvēja divas sezonas no 2011, līdz 2013. gadam."Pēdējos pāris gados esmu nedaudz mainījis savu braukšanas stilu un būs interesanti paskatīties, vai tas derēs "Ford Fiesta" mašīna. pagaidām nevaru pateikt, cik ātri izdosies pielāgoties, bet atceros, ka ar šo mašīnu bija viegli braukt."

Savas WRC karjeras laikā Ostbergs izcīnījis vienu uzvaru un 14 reizes kāpis uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem.

Kamilli šosezon startēja WRC2 ieskaitē ar "Ford Fiesta R5" automašīnu, kopumā viņa WRC pieredze ir 10 ralliji.

"Domāju, ka mums uz 2016. gadu ir izveidota spēcīga komanda," saka "M-Sport" vadītājs Malkolms Vilsons. "Madss sevi ir pierādījis kā vienu no pretendentiem uz godalgotām vietām, savukārt runājot par Ēriku - godīgi sakot, neatceros, kad pēdējoreiz kāds no jaunajiem pilotiem mani būtu tā pārsteidzis."

Igaunis Ots Tanaks kopā ar stūrmani Raigo Melderu nākamsezon pārstāvēs jaunizveidoto "DMACK" komandu un startēs pilnu WRC sezonu. Igauņu ekipāža jau iepriekš pārstāvējusi šo riepu ražotāju komandu, 2014. gadā palīdzot tai iegūt WRC2 čempionu titulu. "DMACK" komanda cieši sadarbosies ar "M-Sport WRT" un izmantos tās sagatavotās "Ford Fiesta WRC" automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!