Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pašreizējais čempions, spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības svētdien guva uzvaru pasaules motošosejas čempionāta devītā posma – Vācijas "Grand Prix" – prestižākās "MotoGP" klases ieskaitē, nostiprinot vadību kopvērtējumā.

Markess Zaksenringas trasē izcīnījis desmit uzvaras, septiņas no tām gūstot pēc kārtas. Tādējādi viņš atkārtojis itāļa Valentīno Rosi rekordu – viņš septiņas reizes pēc kārtas uzvarējis Mudžello trasē.

Markess sacensības sāka no "pole-position" un vadībā bija visu sacīksti, turklāt 11 apļus pirms finiša krita viņa tuvākais sekotājs Alekss Rins ("Petronas Yamaha").

Otrajā vietā finišēja spānis Maveriks Vinjaless no "Movistar Yamaha" komandas, kurš atpalika 4,5 sekundes, tiesa, Markess pašās beigās samazināja ātrumu. Tikmēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa britu motobraucējs Kels Kračlovs no "LCR Honda" vienības.

Tālāk sekoja divi "Ducati" vienības itāļu braucēji Danilo Petruči un Andrea Doviciozo, bet pirmo sešinieku noslēdza austrālietis Džeks Millers no "Alma Pramac" komandas.

Zīmīgi, ka "Moto2" klasē uzvaru svinēja Marka Markesa jaunākais brālis Alekss.

Šajā posmā nestartēja Markesa tautietis un komandas biedrs Horhe Lorenso, kurš iepriekšējā etapa treniņbraucienā krita un salauza mugurkaula skrimsli.

Šosezon teicamu sniegumu demonstrējošajam Markesam izdevies palielināt vadību kopvērtējumā – ar 185 punktiem viņš ir līderis, bet 127 punkti ir Dovicioso, kamēr trešais ar 121 punktu ir Petruči.

Nākamais posms notiks pēc mēneša Čehijā.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Markess. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions un pēdējo trīs gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013.gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Šogad tiks aizvadīti 19 posmi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!