Jau šajā nedēļas nogalē Ropažu novadā norisināsies viens no sezonas atraktīvākajiem posmiem – minirallijs "Ropaži 2021". Uz starta sestdienā, 28. augustā, izies 122 ekipāžas, starp kurām ir atrodami daudzi autosportā labi zināmi vārdi un uzvārdi.

Par galveno favorītu sestdienas sacensībās uzskatāmi šīs sezonas "4WD+" klases līderi Kalvis Blūms / Ralfs Lipstoks, tomēr viņiem noteikti nopietni konkurenci sastādīs ekipāža, kurā stūrmanis ir Kalvja brālis, rallijs braucējs Emīls Blūms, bet pilots allaž ātrais Mārtiņš Ločmelis.

Tāpat atraktīvu sniegumu noteikti demonstrēs dalībnieki ar aizmugurējās piedziņas automašīnām, kuru starpā ir vairāki autosportā labi zināmi uzvārdi – rallija un autošosejas meistars Matīss Mežaks, autošosejas seriāla "ABC Race" uzvarētājs Kristaps Laipnieks un Ropažos uzaugušais, agrāk driftā un rallijkrosā startējušais Ervins Ērglis.

Starptautisku garšu pasākumam piešķirs junioru ekipāža no Somijas – Lauri Halonens / Niklas Heino – un igauņi Kristjans Hansons / Kalmers Kase. Tāpat Ropažu ceļos redzēsim rallija disciplīnai neierastus auto – vietējie Ropažu pārstāvji Andris Lisovskis / Marģers Saule startēs ar "VW LT40", savukārt Vents un Justs Vīduši trasē dosies ar "Mercedes-Benz CLK 230".

Par lielā rallija sajūtu gādās minirallija svinīgā atklāšana, kas notiks pašā Ropažu sirdī Skolas ielā un kuru vadīs autožurnālists Normunds Avotiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!