Foto: Publicitātes foto

Latvijas motobraucējs Matīss Karro svētdien ieņēma 21.vietu Itālijā notikušā pasaules čempionāta motokrosā desmitā posma sacensībās prestižākajā MXGP klasē.

Pirmajā braucienā "Wilvo Forkrent KTM" komandu pārstāvošais Karro 15.vietu, bet otrajā braucienā viņš bija spiests izstāties.

Par šī posma uzvarētāju kļuva septiņkārtējais pasaules čempions Antonio Kairoli no Itālijas, kurš bija labākais abos braucienos.

Savukārt Karro šajā posmā nopelnīja sešus punktus (visus pirmajā braucienā), kas viņam sacensību kopējā ieskaitē deva 21.vietu.

Tikmēr vēl viens latvietis Augusts Justs ("Latvia Husqvarna Racing") pēc neveiksmīga sezonas sākuma nepiedalās arī šajā posmā.

MX2 klasē Pauls Jonass pirmajā braucienā izstājās, bet otrajā spēja finišu sasniegt 16.labāko rezultātu.

Posma laikā latvietis iekrāja piecus punktus, kas viņam deva 19.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē pēc desmit posmiem līderpozīciju ar 443 punktiem ieņem Kairoli, Karro ar 122 punktiem ieņem 16.vietu, kamēr A.Justs ticis pie desmit punktiem un ir 34.pozīcijā.

Tikmēr MX2 klases kopvērtējumā R.Justs ar 48 punktu ieņem 24.vietu, kamēr līdz šim divos posmos startējušais Jonass ir 28.pozīcijā ar 14 punktiem.

Sezona līdz septembrim risināsies 18 posmu garumā. Pēc sezonas septembra beigās Ķeguma trasē "Zelta zirgs" risināsies prestižais pasaules Nāciju kauss motokrosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!