Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pasaules motošosejas čempionāta (MotoGP) sezonas piektais posms Itālijā atcelts Covid-19 straujās izplatības dēļ, kas nozīmē, ka sacensības, visticamāk, nesāksies ātrāk par jūniju.

MotoGP organizatori jau iepriekš bija atcēluši sezonas pirmos četrus posmus, bet nu jau kļuvis zināms, ka arī 17. maijā Francijā gaidāmais etaps nenotiks tam paredzētajā laikā. Sezonas pirmais posms Katarā bija paredzēts 8. martā.

"Pasaulē valdošās pandēmijas dēļ esam spiesti pārcelt arī Francijas posmu," teikts Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) paziņojumā.

FIM norādīja, ka nesen pārceltā Spānijas posma, kā arī Francijas sacensību jaunie datumi būs zināmi vien pēc tam, kad pandēmijas izplatība pasaulē būs nedaudz mitējusies.

Nākamais posms MotoGP seriālā paredzēts 31. maijā Itālijā, taču trešdien šīs valsts valdība līdz 13. aprīlim pagarināja ārkārtas situāciju valstī. Tāpat nav zināms, vai notiks 7. jūnijā Barselonā plānotais etaps un divas nedēļas vēlāk Vācijā iecerētais posms.

Pēc Vācijas "Grand Prix" sportistiem sacensības 28. jūnijā paredzētas Nīderlandē. Līdz ar atcelto Francijas MotoGP posmu, raisās bažas par Pirmās formulas (F-1) posma norisi šajā valstī, kas paredzēts 28. jūnijā.

MotoGP organizatori par saviem tālākajiem sezonas plāniem vēl nav runājuši, bet F-1 rīkotāji pauduši cerību šosezon noorganizēt vismaz 15 līdz 18 etapus.

MotoGP sezonā šogad bija paredzēti 19 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!