Aizvadītajā nedēļas nogalē, 10. un 11. jūlijā, Lietuvā notika Baltijas un Latvijas motošosejas čempionāta otrais posms, kur uz starta līnijas stājās 65 dalībnieki, un latvietis Gints Apinis izcīnīja trešo vietu "Superstock 600" klasē, informēja Latvijas Motorsporta federācija.

Tāpat kā Biķerniekos arī šoreiz karstums uzlika sportistiem papildus slodzi, sestdien temperatūra turējās virs +30 grādiem pēc Celsija un braucējiem vajadzēja piedomāt pie pareizās riepu sastāva izvēles, lai uzlabotu saķeri un neizslīdētu no trases. Nelielu atelpu deva svētdienas 27 grādi.

"Superbike" klasē pārliecinošu pirmo vietu ieguva pašmāju braucējs Šarūns Plads, otro – Tomass Januška, bet trešās vietas pozīcija saglabāja intrigu līdz pēdējam, kad to izcīnīja Ķestutis Stankūns. Diemžēl abiem Latvijas "Superbike" sportistiem Lietuvas brauciens izvērtās neveiksmīgi – Jānis Priednieks ("ROAD RACING RIGA") iepriekšējās dienas treniņā krita un guva savainojumus, bet pērnā gada Latvijas "Superbike" čempions Sergejs Paņevins ("Motoaplis") izstājās sacensību pirmā apļa laikā tehnisku problēmu dēļ.

Divdesmit dalībnieku konkurencē B1200 klasē pirmo vietu izcīnīja Pāvels Turiks, otro vietu – Mindaugs Malūks, bet trešo vietu Vitalijus Parakininkas. Pirmā posma uzvarētājs Ivo Vinniņš ("SFRTMotorsports") ierindojās desmitajā vietā, savukārt Ģirts Auziņš ("Motoaplis") – 13.vietā, bet Māris Grīviņš ("ROAD RACING RIGA") pakāpjoties par divām pozīcijām palika 15.vietā.

"Superstock 600" trijnieku attiecīgi sadalīja - pirmais Pauļus Lubs, otrais Jons Stankūnss, bet trešo vietu izcīnīja latvietis Gints Apinis, kurš arī stāsta kā viņam klājies nedēļas nogalē: "Treniņu dienā meklēju kaut kādus regulējumus, kaut ko atradu, sanāca ātrāk braukt. Lai arī kvalifikācijā uzbraucu savu personīgo apļa rekordu, tomēr paliku sestais. Bet izdevās labi startēt, biju trešais, pēc tam otrajā līkumā, kreisajā mani apdzina krievu sportists, paliku ceturtais, bet pēc kaut kādiem apļiem izdevās viņam uzsēsties astē un apdzīt viņu. Finišēju trešais.''

Cits "Superstock 600" braucējs no Latvijas Juris Apinis piedzīvoja kritienu.

Apvienotajā C1200 un C600 klases sacensību braucienā uz starta stājās vislielākais dalībnieku skaits – 25. C1200 pirmo vietu ieguva Oskars Tarasevičus, otro – Šarūns Augis, bet trešajā vietā ierindojās Žilvins Maselskis. No latviešu sportistiem C1200 klasi pārstāvēja Artis Skulte ("ROAD RACING RIGA"), kurš ierindojās 9.vietā, Mārtiņš Seržants ("SFRTMotorsports"), kurš palika desmitais, un Jānis Rozenbergs (17. vieta).C600 klasē vienīgais braucējs šajā klasē no Latvijas Ansis Cers ierindojās sestajā vietā.

Trešais posms jau pēc divām nedēļām risināsies "Audru ring" trasē, Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!