Foto: LETA

LMT rallija komandas pilots Andis Neikšāns pēc Portugāles rallijā izcīnītās otrās vietas "Rally Class" ieskaitē atzina, ka sasniegtais ir lielisks rezultāts, ņemot vērā visas sacensību laikā piedzīvotās ķibeles.

Atgādinām, ka "LMT rallija komandas" ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals svētdien finišēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles posmā, izcīnot otro vietu "Rally Class" ieskaitē un 20.vietu kopvērtējumā.

"Ņemot vērā visas problēmas, kas mūs piemeklēja šajā rallijā, jāatzīst, ka tas ir lielisks rezultāts," Neikšāna teikto pēc finiša citē komandas preses dienests. "Protams, gribējās uzvarēt jau pirmajā "Rally Class" seriāla rallijā , bet tas nekas - turpināsim cīņu par uzvaru Grieķijā."

Kā jau tika ziņots iepriekš, no pirmajiem rallija kilometriem LMT rallija komandas sportistus piemeklēja dažādas tehniskas ķibeles - nakts ātrumposmos papildlukturi sabojāja "Subaru" elektrosistēmu, nedarbojās vējstikla apsilde utt. "Labi, ka tika panākta vienošanās par maksimāli pieļaujamā riepu skaita palielināšanu. Sākumā tas bija noteikts 20 uz visu vairāk kā 1500 km garo sacīksti, ieskaitot "shakedown". Tomēr tika panākts kompromiss, un mums atļāva izmantot 28 riepas," saka Neikšāns.

Tomēr Ķīnas ražojuma "DMack" rallija riepas sagādāja mūsu braucējiem vilšanos. "Braucot pasaules čempionātā galu galā atklājās, ka "DMack" ir ievērojami vājākas par "Michelin", un dažbrīd cīnīties kā līdzīgam ar līdzīgu N grupā vienkārši nebija iespējams," rūgtumu neslēpa ekipāžas stūrmanis Pēteris Dzirkals. "Dažbrīd riepas kļuva tik cietas kā plastmasa un neganti slīdēja, citviet no tām gumija lūza veseliem gabaliem," savam stūrmanim piebilst Neikšāns. Pilots atzīmē arī ārkārtīgi strauji mainīgos laika apstākļus. "Vienā un tajā pašā ātrumposmā laika apstākļi un ceļa segums nomainījās četras reizes - no pilnīgi sausa un putekļaina līdz tik slapjam, ka trase burtiski pludo."

Nākamais LMT rallija komandas ekipāžas starts pasaules čempionātā notiks 25. - 27.maijā Akropoles rallijā Grieķijā, bet pirms tam komandas braucējus varēs redzēt Latvijas čempionāta posmā rallijā "Talsi 2012", kas notiks 12. - 13.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!