Foto: Rihards Baumanis

Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta ("World RX" un "Euro RX") posmā Francijā, Lohīkas trasē sestdien tika aizvadītas pirmās divas kvalifikācijas kārtas, pēc kurām Latvijas pārstāvis Reinis Nitišs ("Olsbergs MSE") "World RX" ieskaitē "Supercar" klasē ierindojies 11. vietā, bet brāļi Jānis un Artis Baumaņi ir starp līderiem "Super 1600" klasē "Euro RX" ieskaitē.

Pēc divām kvalifikācijas kārtām pasaules čempionātā "Supercar" klasē līderis ir zviedrs Timmijs Hansens ("Peugeot 208"), bet Reinis Nitišs ieņem 11. pozīciju. Hansens uzvarēja abos kvalifikācijas braucienos, kamēr Reinis pirmajā uzrādīja 16. rezultātu, bet otrajā - 12.

Eiropas čempionāta pašreizējais līderis Jānis Baumanis ("SET Promotions") uzrādīja trešo labāko rezultātu pirmajā braucienā "Super 1600" klasē un sesto otrajā, un pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem ir ceturtais klasē, kamēr viņa brālis Artis, kurš debitē Eiropas čempionātā, atrodas 13.vietā 27 braucēju konkurencē.

"Pirmā diena Francijā noslēgusies, aizvadīti divi braucieni - pirmajā trešā vieta klasē, otrajā - sestais, jo nesanāca starts," portālam "Delfi" pastāstīja Jānis Baumanis. "It kā brauciens labs, bet vēl neesam "trāpījuši" ar mašīnas regulējumiem. Bija labāk kā pirmajā braucienā, bet nedaudz vajadzēja samazināt ātrumu dēļ tā, ka mašīna nestūrējās līkumos un sanāca ļoti daudz strādāt ar stūri. Noskaņojums uz rītdienu labs, jo ātrums ir, līdz brīvajiem treniņiem atradīsim pareizos mašīnas regulējumus un tad jau viss būs baigi labi."

Ar pirmajiem braucieniem Lohīkas trasē ir apmierināts arī Artis Baumanis. "Iesāku prātīgi, pamazām meklējot ātrumu trasē, kas arī izdevās, jo rezultāti bija blīvi," portālam "Delfi" atklāja Artis. "Pirmajā braucienā startēju kopā ar pieredzējušo krievu braucēju Ņikitu Misjuļu. Turējos viņam līdzi, bet viņa auto sākās tehniskas ķibeles, kas nobremzēja gan viņu, gan mani. Apdzinu Ņikitu un izvirzījos vadībā, bet kopsummā tas deva 10. rezultātu pirmajā kvalifikācijā, kas nozīmēja, ka otrajā kvalifikācijā būs jāstartē kopā ar spēcīgiem braucējiem un no ārmalas. Starts nesanāca pārāk labs, turklāt pirmajā līkumā konkurenti izraisīja sadursmi, aizķēra arī manu mašīnu un izstūma no trajektorijas. Tā es paliku pēdējais un pirmajā aplī braucot aiz lēnākiem pilotiem, pazaudēju laiku. Uzvarēja Jegors Saņins, kurš ir mans tiešais konkurents "European Rallycross Challenge", bet ar rezultātu esam apmierināti, rīt jauna diena, "dos virsū". Sajūtas ir labas, atmosfēra trasē - lieliska."

Svētdien sportistiem jāaizvada vēl divi kvalifikācijas braucieni, kā arī pusfināli un fināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!