Latvijas autosportists Reinis Nitišs sestdien pasaules rallijkrosa čempionāta piektajā posmā Zviedrijā pēc pirmās dienas "SuperCar" klasē ieņem devīto vietu, kamēr Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē Jānis Baumanis ierindojas trešajā vietā.

Nitišs dienas pirmajā kvalifikācijas braucienā palika otrajā vietā, bet sērijā tas viņu ierindoja desmitajā pozīcijā. Arī otrajā kvalifikācijas braucienā, kurā bija daudz notikumu un veiksmīgas apstākļu sakritības par labu latvietim, Nitišs bija otrais un visā sērijā – desmitais.

Līdz ar to divu kvalifikācijas braucienu kopvērtējumā pēc rezultātu precizēšanas Nitišs ir devītajā vietā, kamēr līderis ir Timurs Timerzjanovs, bet aiz viņa Matiass Ekstroms un Peters Solbergs. Savukārt Nitiša komandas biedri Sebastjans Ēriksons ir piektajā vietā, bet Andreass Bakerūds – 13.pozīcijā.

Tikmēr Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē pirmo braucienu Baumanis uzvarēja, taču pēc pirmās sērijas viņš bija piektajā vietā. Savukārt otrajā kvalifikācijā Baumanis savā braucienā bija trešais, bet sēriju kopvērtējumā tobrīd – ceturtais.

Vēlāk notika arī trešais kvalifikācijas brauciens "Super 1600" klasē, un latvietis savā braucienā ierindojās ceturtajā vietā, bet trešajā kvalifikācijas sērijā viņš bija septītais. Sasniegtais rezultāts pirmajā dienā viņu trīs kvalifikāciju kopvērtējumā ierindoja trešajā vietā.

Līderis ir Ondrejs Smetana, bet otrajā vietā ir Ņikita Misulia. Aiz Baumaņa ceturtajā vietā ir igaunis Jarno Ligurs.

Atlikušie kvalifikācijas braucieni, pusfināli un fināli tiks aizvadīti svētdien.

Detalizētāku sacensību aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē no Zviedrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!