Foto: AFP/Scanpix
"Red Bull" F-1 komanda ir izlēmusi, ko dāvinās vācu pilotam Sebastjanam Fetelam par pasaules čempiona titula iegūšanu - tā būs Fetela šāgada sacīkšu formula, vēsta vācu prese.

"Dāvināsim to pašu ko pagājušogad - formulu, ar kuru viņš būs izcīnījis šo titulu," intervijā aģentūrai DPA izteicies komandas īpašnieks Dītrihs Matešics. "Un mēs sagaidām, ka vēlreiz iegūsim abus titulus."

Pērn, kad Fetels kļuva par visu laiku jaunāko F-1 pasaules čempionu, viņa sacīkšu formula kā komandas dāvana tika nogādāta viņam uz mājām Šveicē.

Žurnāls "Bild" gan piebilst, ka Fetels saņems bolīdu, kas šogad ir ieguvis iesauku "Kinky Kylie" ("dīvainā Kailija") un kas ir gandrīz miljonu eiro vērts, bet bez dzinēja, kura vērtība ir ap 200 tūkstošiem eiro.

Pats pilots pagaidām vēl negatavojas svinībām, norādot, ka sezona vēl nav galā. "Es par to pagaidām nedomāju, jo vēl neko neesmu ieguvis," pirms došanās uz Singapūras "Grand Prix" izteicās Fetels. "Nav svarīgi, kad tas notiks. Ja mēs būsim pirmajā vietā arī pēc pēdējām sezonas sacensībām, tad būs labi."

Šāgada F-1 pasaules čempionāta kopvērtējumā Fetels sešus posmus pirms sezonas beigām ir sakrājis par 112 punktiem vairāk nekā tuvākais sekotājs, Fernando Alonso ("Ferrari") un, uzvarot Singapūrā, var priekšlaicīgi nodrošināt sev pasaules čempiona titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!