Foto: Publicitātes foto

Pasaules čempionāta motokrosā Latvijas posmā prestižākajā MXGP klasē startēs arī latviešu braucēji Matīss Karro un Toms Macuks.

Latvijas etaps risināsies 12.un 13. maijā Ķeguma mototrasē "Zelta zirgs".

Lai arī abi latviešu braucēji Karro un Macuks nepiedalās šīs sezonas pasaules čempionātā, tomēr Latvijas posmā viņi gatavojas startēt.

"Šogad mērķis ir startēt daudz. Gribu izbaudīt katru startu, kuru braukšu," izteicās Karro, kurš šosezon startē Vācijas čempionātā. "Latvijas posms Ķegumā komentārus neprasa – tas ir mājas posms, kurā savu fanu priekšā braukt ir ļoti patīkami. Gribu izbaudīt šo posmu un sniegt sev un faniem pozitīvas emocijas. Zinu, ka šoreiz nebūs viegli, taču darīšu visu, kas būs manos spēkos."

Savukārt Macuks atzina, ka pēc 2016. gada sezonas viņš bija nolēmis profesionāli motokrosā vairs nebraukt. "Pērn strādāju un braucu dažās sacensībās, kur uzrādīju visai labus rezultātus. Mans šefs un galvenais atbalstītājs pateica, ka vēl ir par agru mest mieru motokrosam, tāpēc turpināju trenēties. Sezonas sākumā aizvadīju divas labas treniņnometnes, kā arī esmu uzrādījis labus rezultātus Nīderlandes un Vācijas sacensībās, tāpēc arī radās doma startēt Ķeguma posmā," stāstīja Macuks.

Macuks arī pauda, ka viņa uzbūvētais motocikls ir pietiekami kvalitatīvs, lai varētu startēt pasaules čempionāta posmā. "Ja paveiksies, ceru nokļūt starp 20 labākajiem braucējiem. Šis noteikti būs sezonas svarīgākais starts, kur gribu visiem parādīt labu sniegumu," teica Macuks.

Savukārt MX2 klasē startēs talantīgais Latvijas motosportists Pauls Jonass, kurš aizvadīs septīto šīs sezonas pasaules čempionāta posmu.

Pirmajos sešos posmos Jonass, kurš pārstāv "Red Bull KTM Factory Racing" komandu, guva četras uzvaras.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 kategorijā līderis ar 266 punktiem ir Jonass, bet otrais ar iekrātiem 246 punktiem ir latvieša komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas, kamēr trešais ar 219 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Latvijas posms norisināsies divas dienas. Sestdien, 12. maijā, no pulksten 8 līdz 13 notiks brīvie treniņbraucieni visām četrām klasēm – Eiropas čempionātā (EMX) 125 un 250 kubikcentimetru klasēs, kā arī MX2 un MXGP, kurās vēlāk būs arī kvalifikācija. Sestdiena tiks noslēgta ar EMX250 klases pirmo finālbraucienu.

Tikmēr svētdien Ķegumā motori sāks rūkt jau plkst. 9.45, kad savas cīņas aizvadīs EMX125 un EMX250 klases braucēji. Kulminācija visam sekos no plkst. 13, kad trasē dosies MX2 un MXGP klases braucēji, kuri aizvadīs pa diviem finālbraucieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!