Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Pasaules un arī Latvijas motoru sportā dinastiju veidošanās, kad dēls aizraujas ar tēva hobiju vai darbu, nav nekas neparasts. Pasaulē tie ir Rosbergi, Hili, Sainsi, Makreji, Latvijā - Caunes, Baumaņi, Nitiši. Tā oktobra vidū Latvijā viesojās viens no šādas dinastijas turpinātājiem, jaunais japāņu pilots Hiroki Arai, kura tēvs ir viens no zināmākajiem Japānas rallija braucējiem, divkārtējs WRC čempions N grupā Tošihiro Arai.

22 gadus vecais Hiroki Arai startēja Latvijas rallija čempionāta (LRČ) sezonas noslēdzošajā posmā, rallijā "Latvija", un no Rīgas aizbrauca ne tikai ar vērtīgu pieredzi, bet arī trešās vietas balvu, ko ieguva LRC1 klases vērtējumā. Jāpiebilst, ka no otrās vietas ekipāža Hiroki Arai/Fils Hals ("Subaru Impreza") atpalika vien 0,36 sekundes! Latvijā Arai pāstāvēja trīskārtējā WRC čempiona Tomija Makinena komandu, kurā brauca vēl viens japānis Takamoto Kacuta, kuri šajās sacensībās piedzīvoja smagu avāriju.

"Es šajā rallijā ļoti daudz ko apguvu un iemācījos!" portālam "Delfi" atzina jaunais japāņu pilots. "Man pagaidām nav tik daudz pieredzes rallijā, tāpēc es mācos no katrām sacensībām. Šoreiz apguvu ātruma kontroli līkumos. Mani komandas biedri gan piedzīvoja smagu avāriju, es noskatījos tās ierakstu no salona kameras. Viņi tajā vietā brauca pārāk ātri un kļūdījās."

Hiroki Arai autosportam pievērsās vien 2013. gadā, un Latvija viņam ir viens no pirmajiem ārzemju rallija "galamērķiem", uz kuru viņš brauca bez jebkādām priekšzināšanām. "Mans pirmais iespaids par ralliju Latvijā un ātrumposmu ceļiem bija daudz labāks nekā es biju gaidījis," atzīstas Hiroki jeb kā viņu dēvē draugi, Hiro. "Īpaši pēdējais ātrumposms [Ķemeros] bija vienreizējs! Liels paldies sacensību rīkotājiem!"

Hiro nenoliedz, ka ralliju izvēlējies tēva iespaidā, un vēlas reiz nonākt turpat, kur Arai seniors. "Mans sapnis ir startēt pasaules rallija čempionātā (WRC), taču man pagaidām nav tik daudz pieredzes, tāpēc vēl ir daudz un pamatīgi jāstrādā," viņš saka. "Pēc tam, kad saņēmu autovadītāja apliecību, draugs ieteica man izbraukt vietējos rallijos. Tā es sāku. Tētis man teica - ja tu kādā brīdī sapratīsi, ka neesi pietiekami ātrs, uzreiz ej prom no šā sporta, jo rallijs ir ļoti dārgs…"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!