Foto: ReinisNitiss.com

Latvijas autobraucējs Reinis Nitišs ieņem 11. vietu pēc pasaules čempionāta rallijkrosā astotā posma, kas risinās Francijā, pirmās kvalifikācijas dienas prestižākajā "SuperCar" klasē, bet Jānis Baumanis ierindojas 19. vietā.

Nitišs, kurš aizvada pēdējo sacīksti "All-Inkl.com" vienībā, kvalifikācijas pirmajā braucienā uzrādīja 12. laiku, bet otrajā bija piecpadsmitais. Summā latvietis tika pie 61 punkta, kas viņam dod 11. vietu.

Tikmēr "Austria" komandas braucējs J. Baumanis pirmajā braucienā palika bez rezultātu, bet otrajā braucienā bija piektais, summā tiekot pie 51 punkta, kas pēc pirmās dienas dod 19. pozīciju.

Līderis pēc pirmās dienas ir Matīass Ēkstrems, kurš abos braucienos tika pie maksimāli iespējamajiem 50 punktiem.

"Sacensības šajā trasē man vienmēr ir patikušas – gan trases konfigurācijas, gan arī fantastiskā atmosfēras dēļ. Taču šodiena nebija vienkārša un 11. vieta ir ļoti veiksmīgs rezultāts, arvien nespējam uzrādīt pietiekami ātrus apļa laikus. Turklāt otrā brauciena beigās auto plīsa turbīnas gaisa pievades caurule un auto zaudēja jaudu. Esmu priecīgs, ka izdevās nosargāt brauciena līderpozīciju līdz pat finišam," saviem komandas pārstāvjiem pastāstīja Nitišs.

Svētdien sportisti aizvadīs vēl divus kvalifikācijas braucienus, bet pusfinālā iekļūs labāko 12 rezultātu īpašnieki.

Vēstīts, ka Nitišs pēc abpusējas vienošanās lauzis līgumu ar "All-Inkl.com" komandu, tādējādi sacensības Francijā viņam ir pēdējās šīs vienības sastāvā. Tomēr jēkabpilietis septembra vidū piedalīsies pasaules čempionāta posmā Spānijas pilsētā Barselonā, piedzīvojot atgriešanos "Olsbergs MSE" komandas sastāvā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līdera godu ar 161 punktu ieņem Peters Sūlbergs, kamēr viņam četrus punktus zaudē zviedrs Ēkstrems. Savukārt trešais ar 132 punktiem ir Andreass Bakerūds.

J. Baumanis ar 59 punktiem ieņem 11.pozīciju, bet Nitišs iekrājis 23 punktus, kas ļauj ieņemt 16.vietu.

Pirms diviem gadiem Nitišs izcīnīja pasaules rallijkrosa čempionāta bronzas medaļu, bet pērn, savā otrajā sezonā "Olsbergs MSE" komandā, viņš palika septītais. Tikmēr J. Baumanis pērn kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, bet tagad spēris soli augstāk un startē prestižākajā klasē.

Turpat Francijā norisinās Eiropas čempionāta posmā "Super 1600" klasē, kur Jāņa Baumaņa brālis Artis pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem ir 12. vietā.

Sacensībās startē arī brāļu Ivo un Uģa Traubergu "TT Motorsport" komanda, kuras braucējs Jegors Saņins ir astotais.

Artis Baumanis pārstāv "Set Promotion" komandu, kurā pērn startēja arī viņa brālis, kļūstot par Eiropas čempionu.

Šajā klasē pēc trim posmiem minimālā līderpozīcijā ar 62 punktiem atrodas dānis Ulriks Linnemans, bet Artis Baumanis, neskatoties uz "nullīti" sezonas pirmajā etapā, ar 45 punktiem atrodas ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!