Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 2. un 3. jūnijā, "Mūsa Raceland" trasē pie Bauskas pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezīsies FIA Eiropas autokrosa čempionāts, kurā uz starta stāsies gandrīz 100 braucēju.

"Mūsa Raceland" trasē, kas šogad atzīmē 40. jubileju, šajās brīvdienās uz starta stāsies gandrīz 100 braucēju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Čehijas, Slovākijas, Ungārijas, Nīderlandes, Beļģijas, Vācijas, Francijas, Itālijas, Spānijas un Portugāles.

Sacensībās piedalīsies arī astoņkārtējs Eiropas čempions Bernds Štūbbe no Vācijas un seškārtējs Eiropas čempions čehs Vaclavs Feifārs, kā arī pašmāju spožākie autokrosa talanti – 2017. gada Eiropas "Junior buggy" čempions Justs Grencis un Ervīns Grencis, kurš ir 2016. un 2017. gada Eiropas Super buggy vice čempions.

Kopumā FIA Eiropas autokrosa čempionāta ieskaitēs uz starta līnijas stāsies septiņi Latvijas autosportisti – pieminētie Grenči, Aleksandrs Ņikitins, Jānis Veģeris, Jānis Boks, Māris Līcis, un Juris Kuļikovskis. Savukārt "Lidosta Rīga" kausa ieskaitē sacentīsies 14 sportisti no Latvijas.

Divās sacensību dienās Bauskā paredzēts aizvadīt sacīkstes "Touring Autocross" klasē, kurā uz starta stāsies pilnpiedziņas automašīnas. Arī pārējās Eiropas čempionāta klasēs startēs tikai pilnpiedziņas spēkrati: "Super Buggy", "Buggy 1600" un "Junior Buggy", kuri atšķiras ar dažādu dzinēju jaudu. "Lidosta Rīga" kausa ieskaitē dalībniekiem atļauts piedalīties ar automašīnām līdz 2000 cm3 ar vienas ass piedziņu.

FIA Eiropas autokrosa čempionāta posms Mūsas trasē notika no 1990. gada līdz 2014. gadam un pēc trīs gadu pauzes šogad tur aizvadīs 25. Eiropas čempionāta posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!