Pasaules motošosejas čempionāta 15.posmā - Japānas "Grand Prix" izcīņā - svētdien uzvaru izcīnīja "Repsol Honda" vienības braucējs spānis Danijs Pedrosa.

Tikmēr pieciem sportistiem no sacensībām nācās izstāties pēc piedzīvotajiem kritieniem.

No ceturtās vietas sacensības uzsākušais Pedrosa posmu aizvadīja ļoti pārliecinoši, finišā par 7,299 sekundēm apsteidzot pagājušā gada pasaules čempionu spāni Horhi Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības.

Trešais finišēja pašreizējais kopvērtējuma līderis austrālietis Keisijs Stouners no "Repsol Honda" komandas, kurš sacensības uzsāka no "pole-position", bet aiz viņa sacensības noslēdza "Honda Gresini" vienības itāliešu braucējs Marko Simončelli.

Piektais finišēja Stounera un Pedrosas komandas biedrs Andrea Dovicioso no Itālijas, bet labāko sešinieku noslēdza amerikānis Bens Spīss no "Fiat Yamaha" vienības.

"Keisijs startā pieļāva kļūdu, tāpēc man bija brīvs ceļš," pēc finiša izteicās Pedrosa, kurš iepriekšējos trijos posmos bija finišējis otrajā vietā. "Koncentrējos, lai sasniegtu iespējami labākos apļu laikus. Arī motocikls strādāja diezgan labi."

Kā ziņots, Motegi trasē 24.aprīlī bija paredzēts šīs sezonas čempionāta trešais posms, tomēr tas saistībā ar Japānā notikušo postošo zemestrīci un cunami tika pārcelts. Zīmīgi, ka Japānas posms no sezonas sākuma uz beigām tika pārcelts otro gadu pēc kārtas.

Kopvērtējumā pēc 15 posmiem līderpozīcijā ar 300 punktiem atrodas 2007.gada pasaules čempions Stouners, bet viņam ar 260 punktiem seko Lorenso. Tikmēr trešo pozīciju ar 196 punktiem ieņem Dovicioso, bet ceturtajā pozīcijā atrodas Pedrosa, kurš ticis pie 195 punktiem.

Spīss ar 156 punktiem pašlaik ieņem piekto pozīciju, bet sestais ar 139 punktiem ir septiņkārtējais pasaules čempions šajā klasē Valentīno Rosi no Itālijas ("Ducati Marlboro"), kurš šoreiz piedzīvoja kritienu jau pirmajā aplī.

Kā ziņots, pavisam "MotoGP" čempionātā šosezon notiks 18 sacensību posmi, no kuriem pēdējais būs 6.novembrī Valensijā, Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!