Foto: Publicitātes foto
Igaunija gatavojas pievienoties Lietuvai un 2016. gadā pirmoreiz uzņems 1000 kilometru sacīksti, kas notiks Baltijas modernākajā autošosejas trasē, "auto24ring" Pērnavā, informē pasākuma rīkotāji.

"Baltic 1000 Race" Pērnavā rīkos Lietuvas 1000 kilometru sacīkstes organizators Darjus Grīnbergs, kurš jau divas desmitgades strādā ar dažāda līmeņa autošosejas projektiem, ieskaitot Palangas sacīksti, un Pērnavas trases izpilddirektors Andress Halls.

Pirmajā gadā rīkotāji Pērnavas 1000 kilometru sacīkstē gaida ap 40 dalībnieku un īpaša uzmanība tiks pievērsta pasākuma publicitātei - pasākums tiks translēts tiešsaistē visu triju Baltijas valstu ziņu portālos, kā arī "MotorsTV" kanālā.

Sākotnējo interesi par jaunajām sacensībām izrādījuši vietējie braucēji, kā arī sportisti no Lietuvas, Latvijas, Beļģijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Somijas un Polijas. Pieteikumu pieņemšana sāksies 2016. gada 1. janvārī; sacensībās drīkstēs piedalīties ar "24h Series", "Baltic Endurance Championship", "BaTCC" un ENEOS 1000 km klases mašīnām.

"auto24ring" pēc rekonstrukcijas 2012. gadā saņēma FIA "Grade 4" sertifikātu un ir viena no modernākajām trasēm Baltijā. 3,2 kilometrus garajā trasē ir 10 kreisie un pieci labie līkumi, bet trases platums ir no 12 līdz 14 metriem. Pērnavas trasē notiek gan visu triju Baltijas valstu čempionāta sacensības, gan Somijas un Zviedrijas meistarsacīkšu posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!