Foto: AFP/Scanpix/LETA

Britu braucējs Elfins Evanss atrodas līderpozīcijā pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) priekšpēdējā - 12. posma -, kas risinās Velsā, pirmās dienas, kamēr trešais ir kopvērtējuma līderis Sebastjans Ožjērs no Francijas.

Pirmajā dienā ātrākie bija "M-Sport" komandas braucēji, kuri startē ar "Ford" spēkratiem. Evanss par 24,6 sekundēm apsteidza kopvērtējuma vicelīderi Oto Tanaku no Igaunijas, bet vēl 2,2 sekundes lēnāks bija Ožjērs.

Tikmēr ceturtais bija beļģis Tjerī Nevis ("Hyundai"), kuram sekoja soms Jari Mati Latvala ("Toyota"), bet pirmo sešinieku noslēdza brits Kriss Mīks ("Citroen").

Šajā posmā debiju WRC2 klasē piedzīvoja divkārtējs Latvijas čempions Kalle Rovanpera no Somijas. Talantīgais soms pēc trim ātrumposmiem ieņēma 12. vietu savā klasē, bet ceturtajā dopā pieļāva kļūdu un sabojāja auto, kā rezultātā nācās izstāties.

Kopvērtējumā pirms šī posma četrkārtējā čempiona Ožjēra kontā bija 198 punkti, otro vietu ar 161 punktu ieņēma Tanaks, bet punktu aiz igauņa bija Nevils.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjērs, kurš pārstāvēja "Volkswagen" komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz "M-Sport Ford" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!