Foto: Publicitātes foto

Somu F-1 pilots Kimi Raikonens izmantojis tiesības pagaidām "noslēpt" līguma parakstīšanu ar "Ferrari" komandu, noskaidrojuši somu mediji.

Izdevumam "SuomiF1" ir kļuvis zināms, ka Raikonens ir izmantojis līgumā paredzētās tiesības izvēlēties sadarbības izziņošanas laiku. "Daudzi gaidīja, ka itāļu komanda par līguma parakstīšanu paziņos pirms sava mājas posma, Itālijas "Grand Prix", taču ir viena nianse - "Ferrari" nedrīkst izdarīt šādus paziņojumus," izteicies situācijas pārzinātājs, kas vēlējies palikt anonīms. "Līgumā ir iekļauts punkts, ka Kimi izvēlas izziņošanas laiku, un viņš, izskatās, nesteidzas ar oficiālo apstiprināšanu."

Līgumu ar savu bijušo darbavietu Raikonens noslēdzis pēc shēmas 2+1. Tas nozīmē, ka somu pilots vismaz divas sezonas brauks "Ferrari", bet trešajā gadā varēs izvēlēties - palikt šajā komandā vai pāriet uz citu.

Kā zināms, Kimi Raikonens "Ferrari" pārstāvēja laikā no 2007. līdz 2009. gada un ir pēdējais, kurš šai itāļu komandai sagādāja F-1 pasaules čempionu titulu.

Pagaidām nav arī zināms, kurš nākamsezon būs otrais pilots, jo Felipem Masam līgums ar "Ferrari" beidzas šā gada nogalē, bet par Fernando Alonso tiek runāts, ka viņā gatavojas komandas maiņai, neskatoties uz to, ka viņam vēl ir spēkā esošs līgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!