Foto: Publicitātes foto
Pēc Latvijas autorallija čempionāta sestā posma - rallija "Kurzeme" - pirmās sacensību dienas līderis ir ar "Ford Focus WRC" automašīnu startējošais igaunis Georgs Gross, kamēr soms Jāri Ketomā, kurš startē ar R4 grupas mašīnu "Mitsubishi Lancer EVO X", izstājies jau pēc pirmā sacensību ātrumposma.

Pirmos trīs sacensību ātrumposmus Gross, kurš startē A plus grupā, veicis 18 minūtēs un 10,08 sekundēs, par 13,69 sekundēm apsteidzot savu tautieti Oti Tānaku, kurš brauc ar "Ford Fiesta S2000" mašīnu.

Tikmēr Ketomā, kurš pirmajā ātrumposmā izcīnīja uzvaru, salūzušas piekares dēļ nebija spējīgs sacensības turpināt.

Tānaks tādējādi ir pašreizējais līderis N4 grupā, kur otro vietu un trešo pozīciju kopējā ieskaitē ieņem Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu no "LMT rallija komandas" ("Mitsubishi EVO X"), Grosam zaudējot 29,28 sekundes.

Ceturtie kopvērtējumā un trešie N4 grupā ir Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns ("Mitsubishi EVO X").

Tikmēr A plus grupā otro vietu ieņem Mārtiņa Sviļa ekipāža, kas kopējā ieskaitē ir piektie, bet trešie ir Matīss Mežaks/Arnis Ronis, kuriem 11.pozīcija kopvērtējumā.

Atlikušos ātrumposmus, tai skaitā divus pilsētas posmus Liepājas ostas teritorijā sportisti veiks sestdien

Kā ziņots, šī gada Latvijas čempionāta pirmajā posmā, kas janvāra beigās notika Lietuvā, uzvarēja Neikšāna pilotētā mašīna, nākamajos trijos posmos - rallijos "Sarma 2011", "BTA Rally Talsi" un "Jēkabpils-Madona 2011" - uzvarējusi Grosa ekipāža, bet piektajā posmā - rallijā "Latgale" - triumfēja Ivara Vasaraudža ekipāža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!