Foto: Arturs Igaveņš (ASRT Media)

Latvijas rallija čempionātā otrā posma, rallija "Sarma 2019", rīkotāji ir saņēmuši vairākus neoficiālus apstiprinājumus no ļoti spēcīgām ekipāžām par dalību sacensībās – uz starta sola stāties divi sportisti ar WRC klases rallija automašīnām un vismaz divas ekipāžas sportisti ar R5 klases automašīnām, informē rīkotāju preses dienests.

Par savu vēlmi un gatavību startēt rallijā "Sarma 2019" ir paziņojusi ekipāža ar Baltijā ātrāko rallija automašīnu – "Ford Fiesta WRC" – igauņi Georgs Gross ar stūrmani Raigo Molderu. Tieši tāpat savu plānu piedalīties rallijā ir apstiprinājusi ukraiņu ekipāža Valērijs Gorbans un Sergejs Larens, kuri startē ar "Mini John Cooper Works WRC". Šīm ekipāžām konkurenci sastādīs "Sports Racing Technologies" ekipāža Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs, kuri Gulbenes rallijā uzvarēja pērn.

Latvijā un rallijā "Sarma" debitēs Polijas vicečempioni "Open N" klasē Lukašs un Tomašs Kotarbas, kuriem šis būs pirmais rallijs Latvijā, pirmais ziemas rallijs un otrais rallijs ar pērn FIA ERČ sacensībām speciāli uzbūvēto N grupas "Mitsubishi Lancer Evo X RS".

Pēc kārtējās ātrumposmu apsekošanas rallija Sarma 2019 organizatori secinājuši, ka jau šobrīd ceļi ir gatavi uzņemt ralliju – tos sedz pietiekami bieza ledus un sniega kārta, bet ilgtermiņa laika prognoze sola stipru snigšanu, kas izveidos papildus kupenas, kā arī nelielus atkušņus, kas ļaus pieaugt ledus kārtai.

Līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus, rallija atklāšana Gulbenes centrā norisināsies iepriekšējās dienas vakarā, 8. februārī pulksten 19:00, bet pirmais ātrumposms sāksies 10:00 no rīta 9. februārī. Paredzams, ka pēdējais ātrumposms finišēs ap pulksten 18:30, kam sekos apbalvošanas ceremonija Gulbenes kultūras centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!