Neveiksmīgs kārtējais pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta ("World RX" un "Euro RX") posms Francijā sanācis Latvijas sportistiem - Reinis Nitišs ("Olsbergs MSE") pasaules čempionātā "Supercar" klasē neiekļuva pusfinālā, bet Jānis Baumanis ("SET Promotions") palika soli no fināla Eiropas čempionātā "Super 1600" klasē.

"Pērn šeit izcīnīju 2. vietu, šogad - vienu punktu. Par spīti pūlēm, kuras veltījām, lai atrastu ātrumu, Francijā tas tā arī neizdevās. Šobrīd nevaru pateikt, kas tieši bija pie vainas, iespējams, centāmies izmainīt pārāk daudz nianses vienlaicīgi, nespējot pilnvērtīgi pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Viens punkts nebija mūsu mērķis un ar šādu rezultātu neesmu apmierināts," pēc ceturtā kvalifikācijas brauciena, kas parādīja, ka Reinim šoreiz iet secen pat pusfināls, savā "Facebook" kontā ierakstīja Nitišs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā "Supercar" klasē Reinis tagad ir noslīdējis uz septīto vietu un no līdera Petera Solberga atpaliek jau 96 punktus. Tiesa, trešajā pozīcijā esošajam zviedram Johanam Kristofersonam ir tikai par 33 piunktiem vairāk kā jēkabpilietim, kas nozīmē, ka cīņa par sezonas pjedestālu vēl ir tupināma.

Jānim Baumanim gan izdevās iegūt vairāk ieskaites punktu Eiropas čempionātā - Latvijas pilots iekļuva pusfinālā, taču finālbraucienam pirmo reizi šosezon nekvalificējās. Tomēr ne pārāk veiksmīgi Loekas trasē bija arī Jāņa tuvākie sekotāji, un Latvijas sportistam izdevies saglabāt līderpozīciju čempionāta kopvērtējumā, taču nu jau deviņu punktu attālumā ir pietuvojies dānis Ulriks Linnemans, kurš Francijā svinēja uzvaru. Pirms šā posma Baumaņa pārsvars pār otrās vietas īpašnieku bija 25 punkti.

"Šīs viennozīmīgi bija sezonas smagākās sacensības. Visos startos mazāk jaudīgas mašīnas man aizbrauca garām, jo tām tik daudz nespolē riteņi, un man sanāca cīnīties no aizmugures," stāsta Jānis Baumanis. "Posms man ir beidzies un šoreiz diemžēl bez fināla. Ir nedaudz sāpīgi, bet tik un tā ir labāk nekā pagājušajā gadā, kad no Loekas aizbraucu bez punktiem. Šoreiz izcīnīju 13 punktus un joprojām esmu čempionāta vadībā, lai gan mans pārsvars ir ievērojami sarucis. Tas nozīmē tikai to, ka atlikušajos posmos Spānijā un Itālijā ir jābrauc ar pedāli grīdā. Esmu jau gatavs Spānijai un domāju, ka Barselonas jaunajā trasē tieši man būs priekšrocības!"

"Euro RX" kopvērtējums pēc Francijas posma:

"World RX" kopvērtējums pēc Francijas posma:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!