Foto: Publicitātes foto
Šajā nedēļas nogalē, 24. un 25.septembrī, Kuldīgas, Tukuma un Jūrmalas apkārtnē risināsies pēdējais šāgada Latvijas čempionāta posms, rallijs "Latvija 2011", kam ir jānoskaidro visus šīssezonas medaļniekus.

Pēdējās dienas pirms rallija daudzi sportisti izmantojuši, lai aizvadītu treniņu sesijas un labāk sagatavotos sacensībām, bet jau šobrīd ir sācies trases pieraksts.


Jau iepriekš vēstījām, ka šajā rallijā norisināsies spraigas cīņas par izšķirošām vietām gandrīz visās ieskaites grupās. Interesantākās no tām būs N4 klasē - par otro vietu gada kopvērtējumā cīnīsies Māra Neikšāna, Jāņa Vorobjova un Aivja Egles ekipāžas. Arī 2WD klasē par otro vietu čempionāta kopvērtējumā cīnās vairākas ekipāžas, tostarp arī latvietis Ralfs Sirmacis.

Lai iegūtu otro vietu Latvijas čempionātā un tādējādi nodrošinātu "LMT rallija komandai" dubultuzvaru 2011. gada sezonā, Mārim Neikšānam un Ringlodam Bērziņam šajās sacensībās pat nav nepieciešama uzvara N4 klasē. "Tas gan nenozīmē, ka brauksim lēni," saka Māris. "Šīs mums ir ļoti svarīgas sacensības, tāpēc startēsim ar pilnu atdevi. Šis gads mums nav bijis no vieglākajiem, sezonas vidū sākām braukt ar pilnīgi jaunu "EvoX" automašīnu, un kopumā mazliet pietrūka laika treniņiem, kas noveda pie, mūsuprāt, nepietiekama ātruma un arīdzan kūleņa rallijā "Latgale". Taču pēdējā posmā darīsim visu, lai noturētu otro vietu čempionātā!"

"Centīsimies paņemt no čempionāta visu, kas iespējams, un arī sniegt faniem visu, ko spējam," uzsver komandas vadītājs un pilots Andis Neikšāns, "ja būs nepieciešams, izmantosim pat komandas stratēģiju, kas līdz šim mums nav bijis nepieciešams."

Atgādinām, ka Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu jau ir nodrošinājuši sev Latvijas čempionu titulu N4 klasē.

"Šajā rallijā darīsim visu, lai gūtu uzvaru N4 grupā, kas ļaus mūsu ekipāžai iegūt stabilu trešo vietu čempionāta kopvērtējumā," saka Aivis Egle. "Apzinoties augsto konkurences līmeni ir skaidrs, ka cīņa nebūs viegla, jo Māris un Jānis ir ļoti ātri braucēji. Iespējams šajā rallijā būs jāriskē daudz vairāk nekā citos, jo uz galda ir likta kārts par čempionāta pjedestālu."

Treniņus pirms "Rallijs Latvija" aizvadīja arī četrkārtējais Somijas čempions Jari Ketomā, kurš savas sajūtas pirms starta komentē šādi: "Kopā ar "MML Sports" esam daudz strādājuši, lai uzlabotu šo auto un, salīdzinot ar N4 klasi, ar šo auto man ir daudz vieglāk braukt. Katru ātrumposmu veikšu ar pilnu atdevi un tad jau redzēsim, ko spēsim sasniegt."

Rallija pirmajās dienas ātrumposmi norisināsies Kuldīgas pusē, savukārt otro dienu sportisti aizvadīs Ķemeros, Jūrmalā un Tukuma apkārtnē. Rallija ātrumposmu kartes ir iekļautas Skatītāja komplektā, lai gan rallija organizatori norāda, ka nedaudz tiks saīsināts PS2 ātrumposms "Mežvalde", tomēr skatītāju punkti paliek nemainīgi. Ātrumposmu kartes ar izmaiņām ir publicētas rallija oficiālajā mājaslapā.

Skatītāju komplektus divām personām par Ls 13 var iegādāties Rīgā visos lielveikalos "SKY", Kuldīgā DUS "Rietumu Nafta", kā arī "Narvesen" veikalos pie DUS "Neste" Kauguros, Lielupē un Kuldīgā.

Skatītāju rallija pases vienai personai varēs iegādāties 24. septembrī par Ls 7 Kuldīgas pilsētas centrā, īpaši izvietotās tirdzniecības vietās, savukārt ieejas karte uz atsevišķiem ātrumposmiem maksās 2 Ls. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!