Foto: DELFI
Cesvaines pusē notikušajā rallijsprintā "Gulbis 2012" ātrākā bija Mārtiņa Svila un Aivja Aizsilnieka ekipāža, portālu "Delfi" informēja rīkotāji.

Tradicionālais augusta sākumā jau 38.gadu notiekošais Gulbenes rallijsprints "Gulbis" šovasar tika mainījis gan sacensības laiku, gan vietu un norisinājās jūnija pēdējā sestdienā Cesvaines pusē. "Gulbis 2012" vienlaikus bija gan Latvijas rallijsprinta čempionāta 5.posms, gan Igaunijas "E-cup" kausa izcīņas 3.posms.

Veiksmīgā ātrumposmu izvēle un ērtais sacensību formāts uz Cesvaines pusi atveda vairāk nekā 70 ekipāžas. Par to, ka trase nebija vienkārša, liecina arī izstājušos ekipāžu skaits – finišu nesasniedza 14 ekipāžas. Jau pirmajā ātrumposmā tika saņemta ziņa par to, ka dīķī sacensība beigusies igauņu ekipāžai. Par laimi, pateicoties skatītāju un glābēju operatīvai rīcībai, sportistiem viss beidzās veiksmīgi.

Sacensību pēdējā ātrumposmā bija spiests izstāties Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (2 WD open), kuri, ierastā "EVO X" vietā Cesvainē startējot ar BMW markas automašīnu līdz pat beidzamajam ātrumposmam uzrādīja lielisku rezultātu.

Uzvarot četros ātrumposmos no sešiem, rallijsprintā "Gulbis" ātrākie bija "4 WD open" klases ieskaitē startējušie Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks. Gan klasē, gan kopvērtējumā otrie – Dmitrijs Tagirovs ar Annu Zaveršinsku, trešā vieta Jāņa Feldmaņa/Anrija Jesses ekipāžai.

"2WD open" klasē pēc Vorobjova un igauņu Ahu ekipāžu izstāšanās klases līderu godā nokļuva Jānis Berķis/Edgars Čerporjus, Ralfam Sirmacim ar Māri Kulšu finišējot vien 0,77 sekundes aiz viņiem, treši - igauņu Vahi un Ivask ekipāža.

Rallijsprinta "4 WD" ieskaitē uzvarēja Patmalnieks/ Ziemelis, otrie Edgars Enkurs/Ainars Jankovičs, bet 3.vieta M.un J.Bičku ekipāžai.
Komandu vērtējumā 1.vieta – "PR Racin Team", otrie – "RJTeam" , bet 3.vietā – "Auto Moto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!