Foto: AP/Scanpix
Latvijas rallija čempionāta posmā “Rally Talsi”, kas norisināsies 12. un 13.maijā, piedalīsies Pasaules autorallija čempionāta (WRC) pilots Madss Estbergs, ziņo sacensību organizatori.

Estbergs ar stūrmani Jonasu Andersonu WRC kopvērtējumā pēc četriem posmiem ar 53 punktiem ir trešajā pozīcijā, zaudējot tikai astoņkārtējam pasaules čempionam Sebastjam Lēbam un Peteram Sūlbergam.

„Rally Talsi 2012” Estbergs startēs „MML Sports - ASRT” komandas sastāvā ar N4 grupas “Mitsubishi Lancer Evo X”, tādejādi izlīdzinot tehniskos spēka samērus ar citiem rallija dalībniekiem.

Tāpat Talsos sacentīsies seši aktuālie rallija čempioni no piecām dažādām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Norvēģijas.

Pērn jau otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempionu autorallijā N4 grupā kļuva „LMT rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, kuriem pagājušajā gadā cīņa par uzvaru Talsos beidzās pēdējā ātrumposmā pārsistas riepas dēļ. Šogad šī ekipāža startē arī Pasaules čempionāta „Rally Class” ieskaitē un Portugāles WRC posmā N4 grupā spēja izcīnīt augsto otro vietu.

Čempionu cīņās uz starta stāsies vēl viena ekipāža no Latvijas – Jānis Vorobjovs ar stūrmani Guntaru Zicānu, kuri pagājušo sezonu, braucot ar N4 grupas “Mitsubishi Evo X”, noslēdza kā Igaunijas čempioni autorallijā absolūtajā vērtējumā. Arī Igaunijas N4 grupas čempionu ekipāža Kaspars Koitla/Andres Ots cīnīsies par sava čempionu goda aizstāvēšanu Talsos.

Vitauta Šveda un Žilvina Sakalauska ekipāža šogad aizstāvēs ne tikai Lietuvas, Baltijas un NEZ čempionu godu, bet arī pērn Talsos izcīnīto Čempionu kausu. Savukārt čempionu sarakstu noslēdz Dmitrijs Tagirovs, Krievijas sporta meistars un pagājušā gada Krievijas rallija čempions absolūtajā vērtējumā, kurš „Rally Talsi 2012” startēs kopā ar stūrmani Annu Zaveršinskaju.

„Man ir prieks rallija faniem un dalībniekiem paziņot šī gada Čempionu sastāvu. Šī būs lieliska iespēja gan vietējiem, gan ārvalstu sportistiem mēroties spēkiem ar vienu no vadošajām WRC ekipāžām. Turklāt vēl intriģējošāku to padara fakts, ka Madss Estbergs uz starta stāsies ar N4 grupas rallija mašīnu. Gan sportistiem, gan skatītājiem maijā gaidāma aizraujoša nedēļas nogale,” stāsta sacensību organizators Raimonds Strokšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!