"Red Bull" komanda un Sebastians Fetels gaidāmajā Japānas GP posmā plāno pielikt punktu cīņa par čempiona titulu un izdarīt to ar uzvaru nevis izvēlēties doršu taktiku un mierīgi nodrošināt vajadzīgo vienu punktu.

Fetela uzvara nakst sacīkstē svētdien un Batona otrā pozīcija vēl neļāva "Red Bull" komandai svinēt titulu Singapūrā, kur bija ieradušās ļoti daudz "Red Bull" VIP personas sakarā ar to, ka kompānijas pirmssākumi meklējami Taizemē un šajā posmā notika daudz "Red Bull" korporatīvi pasākumi.

Tomēr jau Japānas GP Fetelam pietieks ar 1 punktu, lai būtu neaizsniedzams saviem konkurentiem kopvērtējumā un kļūtu par jaunāko divkārtējo pasaules čempionu F1 vēsturē.

"Protams, mums vajadzētu īpaši pacensties, lai šobrīd zaudētu titulu," paziņoja komandas boss Kriastians Horners. "Par titulu vairs teorētiski cīnās tikai divi (Fetels un Batons) un lai gan tas ir tikai viens punkts, mums tas ir jāizcīna. Mēs uz Japānu dodamies nevis pēc viena punkta, bet pēc uzvaras – tieši ar tādu pašu pieeju, kā mēs ieradāmies Singapūrā un visās citās šīs sezonas sacīkstēs."

"Būtu lieliski pielikt punktu titula cīņa ar uzvaru," atzina Horners. "Šobrīd Sebastians izcīnījis jau deviņas uzvaras – līdz šim šis gads ir bijis fenomenāls."

Turklāt jāņem vērā, ka Suzukas trases ātrie līkumi ir tieši kā radīti "Red Bull" modelim RB7: "Suzuka ir trase, kur Sebastians pēdējos gados ir bijis izcils un arī mašīna tur jūtas labi, tāpēc pabeigt darbiņu tieši tur, būtu ļoti atbilstoši. Taču priekšā vēl piecas sacīkstes un mēs turpināsim cīnīties par uzvarām visos posmos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!