Foto: Publicitātes foto

Latvijas autosportists Reinis Nitišs nedēļas nogalē aizvadīs Eiropas rallijkrosa čempionāta otro posmu Portugālē, Montalegres trasē. Pēc pirmā posma Lielbritānijā sportists lielākoties pievērsies mācībām, bet ar nepacietību gaida sacīksti, jo sestā vieta Anglijā nebija, viņaprāt, labākais iespējamais rezultāts.

"Pēc Lidenhilas sacīkstes mūsu "Renault Clio" automašīna atradās mūsu komandas mehāniķu rokās. Automobilis pārskatīts, novērsti defekti un nolietojuma pazīmes, pārjaukta ātrumkārba," stāsta Reinis Nitišs. "Domāju, esam izdarījuši visu, lai nebūtu jāpiedzīvo tehniskas problēmas, cik nu autosportā šī lieta ir kontrolējama. Jēkabpils lidlaukā veicām izmēģinājumus un ar mašīnu esmu apmierināts. Lai gan daudz laika veltīju mācībām, ar domām esmu Portugālē, jo nevaru sagaidīt nākamo cīņu. Uzskatu, ka Lielbritānijas posmā gūtā sestā vieta ir labs rezultāts, taču ne labākais, uz ko bijām spējīgi."

17 gadus vecais sportists pirmajā sezonas sacīkstē izcīnīja sesto vietu, lai gan bija absolūti ātrākais divās no četrām kvalifikācijās sērijām. Komanda atzīst, ka rezultātu finālbraucienā veidoja piesardzība un sportiskās agresijas trūkums, tomēr ar katru nākamo posmu pieredzes kļūs vairāk.

"Reinis varēja uzvarēt pirmajā posmā, taču pēc starta nedevās Džokera aplī, cenšoties izvairīties no kontaktcīņas ar agresīvo dāni Linnemanu," saka jaunā btraucēja tēvs un menedžeris Aigars Nitišs. "Protams, tas būtu riskanti, bet šajā dinamiskajā sporta veidā jāmācas riskēt. Arī agresijas Reinim var būt vairāk – Lidenhilā viņš centās visas apdzīšanas veikt tikai, izmantojot konkurentu kļūdas, kā kartingā. Taču rallijkrosā sava vieta jāizcīna arī ar "elkoņiem"! Protams, kopumā ar rezultātu esam ļoti apmierināti, taču Reinis apzinās, ka ir gatavs daudz lielākiem sasniegumiem.

Portugālē "Super 1600" klasē uz starta būs visi pirmā posma līderi. "Supercar" klasē ierindā būs gan bijušais pasaules rallija čempions Peters Solbergs, gan Eiropas čempions Timurs Timerzjanovs, gan citas rallijkrosa zvaigznes. Visām klasēm sestdien jāveic brīvie treniņi, laika kontrole un pirmās divas kvalifikācijas sērijas. Svētdien – atlikušās divas kvalifikācijas sērijas, pusfināli un fināli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!