Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs jau pirms pēdējā pasaules čempionāta posma Argentīnā saņēmis piedāvājumus no divām komandām, bet par savu nākotni viņš lems vēlāk, kad būs noslēgusies šī sezona un izskatīti arī citu komandu piedāvājumi, portālam "Delfi" atklāja pats sportists.

Nitišam pēc šīs sezonas beidzas līgums ar "Olsbergs MSE" komandu, kas šajā sezonā cīnījusies ar dažādām problēmām. Lai arī latvieša rezultāti šogad nav bijuši tik sekmīgi kā pērn, pirmie piedāvājumi uz nākamo sezonu jau saņemti.

"Beidzot esmu nonācis situācijā, ka komandas vēršas pie manis, nevis, ka es meklēju komandu. Šobrīd ir piedāvājumi no divām komandām. Vēl nedaudz pagaidīšu citus piedāvājumus un tad sāksim domāt," atklāja Nitišs.

Kā uzsvēra autosportists, svarīgi ir izvēlēties komandu, kas jau nākamajā sezonā būs konkurētspējīgākā. Visticamāk, 2017. gadā pasaules rallijkrosa čempionātam pievienosies trīs vai četras rūpnīcas komandas, un tas Nitišam ir jāņem vērā, izvēloties komandu nākamajai sezonai.

"Tomēr vispirms ir jānodrošina finansējums nākamajai sezonai. Tas, ka nākamajā gadā posms norisināsies Latvijā, noteikti var nospēlēt par labu potenciālo sponsoru piesaistei," atklāja latviešu braucējs, kurš ar sajūsmu gaida sacensības Biķernieku trasē, nešauboties, ka organizatoriem izdosies sagatavot augsta līmeņa trasi.

Nitišam pēc vairākām sezonām rallijkrosā pirmo reizi rezultātu līkne vairs neiet uz augšu, tomēr pats sportists uzskata, ka šogad viņš ir kļuvis par daudz labāku pilotu un sarežģījumi sezonas laikā viņam deva vērtīgu pieredzi.

"Sezonas sākums nebija slikts, bet pēc tam komandā bija kritums rezultātos. Es nemaz neslēpju, ka neesmu pārāk priecīgs par to, taču tagad pēdējos posmos mašīnas mums atkal ir ātrākas, ko pierāda komandas biedra Andreasa Bakerūda uzvara Itālijā un pjedestāls," portālam "Delfi" sacīja Nitišs. "Pats neuzskatu, ka šī sezona man būtu ļoti neveiksmīga. Septītā vieta pasaulē ir pietiekami labs rezultāts, un es ļoti daudz esmu ieguvis pieredzes ziņā."

"Esmu pārliecināts - ja visiem braucējiem iedotu pilnīgi vienādu tehniku, es būtu starp TOP 3 braucējiem," turpināja Latvijas vadošais rallijkrosa braucējs. "Protams, ka sezonas laikā man bija pazudusi pārliecība, jo rezultāti nebija tik augstvērtīgi, taču tagad atkal viss ir kārtībā. Iepriekšējos posmos tikai neveiksmes man patraucēja labam rezultātam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!