Līdz ar Rīgas Spīdveja skolas izveidošanu Latvijas galvaspilsētā pēc 30 gadiem atgriežas viens no aizraujošākajiem motosporta veidiem - spīdvejs, informē CSDD Biķernieku trases pārstāvji.

Pēdējā divdesmitgadē Latvijā bija tikai viena spīdveja komanda – Daugavpilī, kas uzskatāma par Latvijas spīdveja centru, taču tagad ir priekšnosacījumi, lai arī Rīgā attīstītos spīdveja skola un komanda.

Tā trešdien, 10. jūnijā, Biķernieku trasē tiks prezentēta Rīgas Spīdveja skola un notiks treka iebraukšana.

"Mums ir ļoti nepieciešami braucēji no citiem valsts reģioniem, tādēļ radās ideja par Rīgu, kur vēsturiski ir bijusi spēcīga spīdveja komanda, turklāt tagad galvaspilsētā ir arī pasaules līmenī iekārtots un aprīkots spīdveja treks" saka Latvijas Motosporta federācijas treka komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Ribņikovs. "Lai atrastu vienu talantu, vajag "izsijāt" apmēram 100 pretendentu. Mēs ceram, ka Rīgas Spīdveja skola dos iespēju palielināt sportisku skaitu, konkurenci, kā rezultātā Latvijas komanda varēs cīnīties par augstākām vietām pasaules mērogā."

Spīdveja stadions Biķernieku trasē tika izbūvēts 1976. gadā. Pagājušā gadsimta 70. un 80. gados trekā notika augstākā līmeņa Padomju Savienības spīdveja čempionāti. Diemžēl dažādu apstākļu dēļ 90. gadu sākumā spīdvejs Rīgā panīka. Vēsturiskais Latvijas spīdveja centrs ir Daugavpils, kur stadions izbūvēts jau 1963. gadā. Līdz šim tur ir izaudzināti izcilākie Latvijas sportisti un notikuši pieci pasaules čempionāta "Grand Prix" posmi.

Kā zināms, bija paredzēts, ka 2014. gadā pasaules meistarsacīkšu "Grand Prix" posms notiks Rīgā, taču trases stāvokļa dēļ prestižās sacensības pēdējā brīdī tika pārceltas uz Daugavpili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!