Foto: LETA
Pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem devītā posma - Latvijas "Grand Prix" - finālsacensībās svētdien Ķeguma trasē triumfēja Māris Rupeiks un Kaspars Stupelis.

Pirmajā braucienā Rupeiks/Stupelis finišēja otrajā vietā, zaudējot vienīgi beļģa Bena Adriansena ekipāžai, taču otrajā braucienā Latvijas sportisti tika pie uzvaras, nodrošinot uzvaru kopvērtējumā un pasaules čempionāta ieskaitē nopelnot 47 punktus.

Otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās Andriansena ekipāža, bet piektie bija Jānis un Lauris Daideri, kas pirmajā braucienā finišēja trešajā vietā, bet otrajā braucienā, ciešot sadursmē, ieņēma 11.vietu un nopelnīja 30 punktus pasaules čempionāta ieskaitē.

18 punktus nopelnīja krievu pilots Jevgēņijs Ščerbiņins ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, kas pirmajā braucienā ieņēma tikai 28.vietu, bet otrajā braucienā finiša līniju šķērsoja kā ceturtie. Kopējā ieskaitē viņiem 11.vieta.

Mārtiņš un Kaspars Krievi pirmajā braucienā bija 22., bet otrajā braucienā finišēja 19.vietā, kopvērtējumā izcīnot 24.pozīciju un nopelnot pirmos divus pasaules čempionāta ieskaites punktus.

Tikmēr beļģis Davī Mariss ar latvieti Elviju Mucenieku braucienos ieņēma attiecīgi 24. un 22.vietu, pie ieskaites punktiem netiekot un paliekot kopvērtējuma 28.pozīcijā.

Jāizceļ, ka astoņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes ar beļģi Svenu Verbrugi pirmajā braucienā uzrādīja piekto rezultātu, bet otrajā braucienā viņa bija 14., kopvērtējumā tiekot pie necilās astotās vietas.

Jau ziņots, ka Rupeiks/Stupelis sestdien notikušajās pusfināla sacensībās uzvarēja B braucienā, bet brāļi Daideri bija otrie.

Kā ziņots, beļģis Joriss Hendrikss, kura kantētājs ir latvietis Kaspars Liepiņš, pilota traumas šosezon vairs nestartēs.

Latvijas "Grand Prix" sacensības blakusvāģiem notika jau 16.reizi.

Tikmēr pie pārliecinošas uzvaras Eiropas čempionāta posmā kvadri "Open" klasē tika anglis Pols Holmss, kurš uzvarēja abos braucienos. Edgars Meņģelis, kurš sestdien uzvarēja kvalifikācijas sacensībās un pirmajā braucienā bija ceturtais, otrajā braucienā tehnisku problēmu dēļ uz starta nedevās.

Labāko rezultātu no latviešiem sasniedza Rinalds Dišlers, kurš pirmajā braucienā bija desmitais, bet otrajā braucienā finišēja astotajā vietā, tiekot pie 24 punktiem kopvērtējuma ieskaitē. Ralfs Reinfelds tika pie 19 ieskaites punktiem, izcīnot attiecīgi 18. un sesto vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pārliecinošu pirmo vietu saglabāja Vilemsena ekipāža, kas deviņos posmos tikusi pie 389 punktiem. Uz otro vietu ar 316 punktiem pakāpušies brāļi Daideri, kamēr Hendrikss un Liepiņš ar 315 ieņem trešo pozīciju.

Rupeiks/Stupelis ar 230 punktiem pakāpušies uz kopvērtējuma piekto vietu, Ščerbiņins/Kurpnieks ar 229 punktiem ir sestie, bet Mārtiņš un Kaspars Krievi ar diviem punktiem ieņem 50 pozīciju 54 ekipāžas konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!