"Sauber" šodien kļuva par sesto Formula 1 komandu, kas prezentējusi jauno 2012. gada modeli.

"Sauber" jaunais sacīkšu spēkrats ieguvis nosaukumu C31 un uz priekšu to arvien dzīs "Ferrari" rūpnīcā Itālijā tapušie motori. Arī pilotu sastāvs paliek nemainīgs – komandu arī šogad pārstāvēs atraktīvais japānis Kamui Kobajaši un talantīgais jaunais meksikānis Serhio Perezs.

2011. gada sezonu "Sauber" sāka ar regulāriem finišiem punktos, taču sniegums kļuva sliktāks tuvojoties čempionāta vidum. Neskatoties uz visu, kopvērtējumā izdevās nosargāt septīto vietu un nepalaist priekšā "Toro Rosso", kas mina uz pēdām. Pilotu ieskaitē Kobajaši ieņēma 12. vietu, bet Perezs savā debijas sezonā palika 14. pozīcijā.

Jāpiemin, ka pirms dažām dienām komandu pameta Džeimss Kejs, līdz ar to pašlaik "Sauber" ir bez tehniskā direktora un par jauno C31 modeli sīkāk pastāstīja galvenais konstruktors Mats Moriss.

"Atsevišķi C31 risinājumi mums ir revolucionāri – jo īpaši tas attiecas uz mašīnas aizmuguri, bet ir arī daudz evolucionāru risinājumu, kas mūsuprāt veiksmīgi sevi parādīja iepriekšējā sezonā. Mēs mēģinājām novērst vājās vietas, kas parādījās C30 modeli un tajā pašā laikā centāmies nezaudēt stiprās puses. Jaunie noteikumi attiecībā uz izplūdes gāzēm un difuzoru noteikti mums atvieglos darbu, jo pērn nebija viegli atrast veiksīgu šīs mijiedarbības risinājumu. Jāsaka, ka pirmajā posmā Melburnā mašīna izskatīsies krietni citādi, jo testu laikā tiks izmēģināti daudz jaununājumi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!