Foto: Publicitātes foto
Latvijas motokrosa braucējs Tomass Šileika otrdien Itālijā Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru (EMX 250) klasē divu braucienu summā ierindojās 18. vietā.

EMX 250 klasē pirmajā braucienā otrdien ātrākais bija itālis Matia Gvadanjīni, kamēr Šileika visātrāk trasi veica septītajā aplī un ierindojās 15. pozīcijā. Latvieša ātrākais apļa laiks, salīdzinot ar līdera iespēto, bija par aptuveni sešām sekundēm lēnāks.

Arī otrajā braucienā ātrākais bija itālis, bet Šileika nespēja atkārtot iepriekšējā brauciena sniegumu un ierindojās 18. pozīcijā.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja Gvadanjīni, otrais ar 42 punktiem bija norvēģis Hakons Fredriksens, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās venecuēlietis Lorenso Locurcio. Šileika divos braucienos tika pie deviņiem punktiem un kopvērtējumā aizņēma 18. vietu.

Čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 251 punktu ir francūzis Tibo Benistāns, kamēr Šileika ar 71 punktu ir 16. vietā. Mairis Pumpurs šosezon Ķegumā aizvadīja savu līdz šim vienīgo posmu un ar sešiem punktiem atrodams 38. pozīcijā starp 52 braucējiem.

Šīs Itālijas pilsētā Mantovā bija otrās no trim paredzētajām sacensībām. Nākamais etaps gaidāms 4. oktobrī, bet pēc tam sacīkstes paredzētas Spānijā.

Traumas dēļ pasaules čempionāta prestižākajā klasē MXGP nestartē latvietis Pauls Jonass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!