Foto: AFP/Scanpix

Pēc Vācijā notiekošā pasaules rallija čempionāta (WRC) posma trešās dienas par jauno kopvērtējuma līderi sestdien kļuvis spāņu braucējs Dani Sordo ("Citroen").

Sacensību gaitu ietekmēja ne tikai mainīgie laika apstākļi un lietus, bet diemžēl arī kāda vienas auto sacīkšu sekipāžas avārija, kuras rezultātā bojā gāja nīderlandiešu pilots, gan viņa stūrmanis. Pēc notikušā tika atcelts dienas pēdējais ātrumposms.

Sordo pēc 13 ātrumposmiem par nieka 0,8 sekundēm apsteidz beļģi Tjerī Nevilu ("M-Sport"), savukārt trešais ir soms Miko Hirvonens ("Citroen").

Līdz pat 12.ātrumposmam kopvērtējuma līderis bija soms Jari-Mati Latvala ("Volkswagen"), taču viņš rallija garākajā ātrumposmā, kas notika slavenajā Baumholderas militārajā bāzē, avarēja, ar bojāto automašīnu centās tikti līdz finišama, taču piecus kilometrus pirms finiša padevās. Pēc tā kopvērtējumā Latvala atkrita uz septīto pozīciju. 

neveiksmīgs šis rallija izvērtās WRC kopvērtējuma līderim Sebastjenam Ožjēram ("Volkswagen"), kurš jau Vācijas rallijā varēja nodrošināt sev pasaules čempiona titulu. Pirmajā pilnajā sacensību dienā piektdien Ožjērs avarēja un no rallija izstājās, saņemot piecas minūtes par katru neveikto dienas ātrumposmu. Sestdien francūža automašīna bija savesta kārtībā un viņš atgriezās sacensībās pēc "Rally 2" sistēmas. Kopvērtējumā viņš ieņem 24. vietu un par ieskaites punktiem necīnās, taču viņam ir cerības papildināt savu punktu krājumu, ja rallija pēdējā, "Power Stage" ātrumposmā viņš ierindosies labāko trijniekā.

WRC2 ieskaitē līderis ir polis Roberts Kubica ("Citroen DS3 RRC"), kurš gan bija pazaudējis šo pirmo vietu britam Elfinam Evansam, taču, izmantojot konkurenta kļūdas, atgriezās savas ieskaites vadībā.

FIA Junioru pasaules čempionāta dalībnieki Vācijas ralliju noslēdza pēc sestdienas ātrumposmiem un šajā ieskaitē uzvarēja zviedrs Pontuss Tīdemands. Igaunis Sanders Perns ierindojās sestajā vietā.

Rallijs noslēgsies svētdien ar pēdējiem diviem ātrumposmiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem Ožjēra kontā ir 181 punkts, bet tuvākie sekotāji - Latvala un Nevils - iekrājuši pa 91 punktam katrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!