Foto: Publicitātes foto
Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda optimistiski noskaņota par nākamo sezonu Polijas pēc spēka otrajā līgā jeb "Nice" čempionātā, pastāstīja kluba prezidents Valērijs Šidlovskis.

Jau ziņots, ka ar 11 punktiem 12 sacensībās šosezon "Lokomotīve" Polijas "Nice" līgā ieņēma sesto vietu septiņu komandu konkurencē, bez papildu sacensībām ar zemākās līgas klubu nodrošinot dalību līgā arī nākamsezon.

"Protams, rezultāts nav tāds, kā gaidījām," sezonu līgā vērtēja spīdveja kluba "Lokomotīve" prezidents Valērijs Šidlovskis, kuram šogad tika svinēta 60 gadu jubileja. "Gribējās iekļūt labāko četriniekā, lai pacīnītos arī pusfinālā un finālā. Tomēr bija arī teorētiskas izredzes izkrist no līgas. Beigās ierindojāmies sestajā vietā. Apstākļu sakritības gadījumā varējām būt arī četriniekā. Atcerēsimies kaut vai maču Gdaņskā, ko zaudējām ar četriem punktiem. Grūti gan ir cerēt uz labu rezultātu, ja sezona neizdodas uzreiz trim braucējiem - Vadimam Tarasenko no Krievijas, ar kuru līgumu nepagarināsim, kā arī mūsu pašu braucējiem Jevgeņijam Kostigovam un Ķastam Puodžukam. Arī junioram Oļegam Mihailovam iepriekšējā sezona bija labāka."

Latvijas spīdveja Meka Daugavpils ir savā ziņā unikāla, jo "Lokomotīves" klubam Polijas "NICE" līgā jāsacenšas ar lielāka budžeta un lielāku resursu komandām, reizēm aizbraucot garām visām.

"Sastāvs jau no sezonas sākuma bija ne pārāk spēcīgs, ja salīdzinām ar konkurentēm Polijas līgā. Turklāt mums ar nepilniem 100 tūkstošiem iedzīvotāju Daugavpilī ir grūti konkurēt ar Polijas lielajām pilsētām finanšu ziņā un ar 40 miljoniem Polijas iedzīvotāju. Tā gan ne vienmēr ir panākumu atslēga, jo Polijas spēcīgākajā ekstralīgā pēdējā vietā ir bagātākais Toruņas klubs."

Sezona vēl nav noslēgusies, un tās budžets vēl nav apkopots: "Šīs sezonas budžets līdz galam nav skaidrs. Varbūt pilsētas dome vēl kaut ko piešķirs. Mēs joprojām braucam, sezona turpinās, naudu gaidām. Tāpēc šīs sezonas budžetu vēl nevaru nosaukt. Piemēram, šajā nedēļas nogalē "Lokomotīves" stadionā notiks Latvijas atklātais čempionāts spīdvejā, kurā bez mūsu labākajiem braucējiem piedalīsies arī Somijas, Polijas, Krievijas un Ukrainas spīdvejisti."

Labākā Latvijas braucēja Andžeja Ļebedeva piesaistīšana nebija lēts prieks: "Tas ir ļoti dārgi, taču ciparus nedrīkstu saukt, jo tā paredzēts līgumā. Andžejs gandrīz visu sezonu pavadīja ekstralīgā, kur ir citi apstākļi un cita cena. Tāpēc mūsu piedāvātā cena šobrīd vairs nav tik vilinoša," par Ļebedevu skaidroja Šidlovskis.

Komanda lielā mērā ir atkarīga no pilsētas domes finansējuma. "Valsts mums piešķir līdzekļus tad, ja Daugavpilī tiek rīkotas "Grand Prix" sacensības vai Eiropas čempionāta fināls. Pamatā finansējumu nodrošina Daugavpils dome, kas varētu būt ap 80-90%," finansējuma avotus apkopo kluba prezidents.

Nedaudz vairāk nekā pirms mēneša Polijas junioru spīdveja komandu čempionātā briesmīgu kritienu piedzīvoja viens no Daugavpils "Lokomotīves" junioru līderiem Artjoms Trofimovs. Gožuvā pēdējā braucienā pēc Ļubļinas "Bogdanka Motor" komandas braucēja Mihala Curziteka izraisītas sadursmes Trofimovs ar visu motociklu ielidoja tribīnēs un lidojumā pārvarēja vairākas rindas. Skatītāji necieta, un slimnīcā braucējam tika konstatēti tikai sasitumi.

"Šodien [trešdien] viņš jau atnāca uz treniņu un tikko aizvadīja iesildīšanās braucienu. Ceram, ka viņš Latvijas čempionātā varēs startēt," optimistisks ir Šidlovskis.

Arī nākamgad Daugavpilī būs spīdvejs. "Brauksim arī nākamsezon. Par Tarasenko jau teicu. Šobrīd norisinās sarunas ar šīs sezonas braucējiem - Latvijas spīdvejistiem un somu leģionāru Timo Lahti. Vāksim sastāvu. Ar citiem varēsim slēgt līgumus tikai no 1. līdz 14. novembrim. Ar cerībām skatos uz nākamo gadu," Šidlovskim priekšā daudz darba starpsezonā.

Iepriekšējā sezonā "Lokomotīve" iekļuva Polijas otrās līgas pusfinālā, bet 2015. un 2016. gadā komanda triumfēja "Nice" čempionātā. Pēc noteikumiem "Nice" līgas uzvarētāji iegūst tiesības startēt ekstralīgā, tomēr "Lokomotīvei" tas abas reizes tika liegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!